
Kiek kitokie šaltibarščiai, taip, tai salotos! Skoniu nenusileidžia įprastiems
Šaltibarščiai, tai vasaros stebuklas, kai norisi lengvo ir gaivaus maisto. Tačiau vasara neteko gaminti, kažkodėl nesinorėjo visai, valgėme daug šviežio maisto, nekepto. Atėjus rudeniui, atsirado noras, nes turėjau kaip tik burokėlių likutį ir visus kitus reikiamus produktus.
Šie saltų šaltibarščiai ypač lengvai pagaminami,o jau gaivumas garantuotas!
Reikia:
Burokėlių (virtų ant garų / keptų orkaitėje)
Agurko
Krapų (naudojau šaldytus)
Svogūno laiškai (nebūtina, tačiau labai tinka šaldytas poras)
Saulėgrąžų grietinė
Druska
Vandens
Bulvės keptos su krapais, druska.
Burokėlius supjaustyti juostelėmis, agurką riedelėmis ir į 4 dalis, dėti grietinę, krapus, druską, ne daug vandens ir viską gerai išmaišyti.
Skanaus!
P.s jei norite skysčiau, rekomenduočiau grietinę praskiesti su vandeniu (kambario temperatūros).
Parašykite komentarą