Kokybiška lęšienė
Norint iškepti skanę lęšienę, būtina gera kokteilinė taip pat žinoti jos proporcijas, turi būti ne per skysta ir ne per tiršta. Dar svarbu naudoti druską, kuri primintų kiaušinį.
Sudėtis:
200g raudonų lęšių
1 a.š druskos „kala namak”
1 a.š maltų pipirų mišinio (kavamale pati malu)
4 v.š krapų (šaldytų)
6 v.š poro (smulkinto, šaldyto)
vandens
kepimui 1v.š alyvuogių aliejaus
Patiekimui:
Saulėgrąžų grietinė
1 paprika
0,5 jaunos cukinijos
kajeno pipiro
pipirų mišinio
druska „sweet salt”
Veiksmas:
Lęšius išmirkyti vandenyje 24val, per plauti, nusausinti. Į kokteilinę supilti lęšius, pilti vandens iki lęšių viršaus (nuo viršaus 0,5cm palikti) ir suplakti iki vientisos masės. Nepersistenkite su vandeniu, gali būti mažiau, bet ne daugiau, kitu atveju jums ji gali neapsiversti! Mažas video, kaip atrodo masė. Tik labai atsiprašau, mažieji triukšmą kėlė. Į gautą masę įmaišyti prieskonius, krapus, porą ir gerai išmaišyti.
Į įkaitintą keptuvę kartu su aliejumi pilti gautą masę. Uždengti ir kepti ant vidutinės ugnies apie 10min.
Kai iškeps viena pusė, apverskite ir kepkite dar 5min.
Iškeptą rekomenduočiau atvėsinti bent 3min, tam, kad pjaustant išliktų tvirta.
Į tą pačią keptuvę, dėti pjaustytą papriką ir cukiniją, pakaitinti (be vandens, be aliejaus) kelias minutes, kol suminkštės. Dėti prieskonių ir išmaišyti. Į norimą lėkštę dėti pjaustytos lęšienės, pašildytų daržovių, bet žinoma dubenėlyje įdėti grietinės!
P.s ypač tinka fermentuoti / rauginti kopūstai!
Skanaus!
Parašykite komentarą