
Bemielė pica su grikių miltais
Mūsų šeimos racione, dažnai pasitaiko pica, bent kartą per savaitę. Pica turi būti turtinga savo skoniu, išvaizda ir žinoma su naminiu anakardžių sūriu (mocarela)!
Receptas:
Tešlai:
1 puod. žalių grikių miltų
2 puod. spelta miltų
1 puod. šalto vandens
žiūpsnelis rupios alpen bergkern druskos
1 a.š kepimo miltelių
Ant viršaus:
pomidorų tyrė
malti pipirai
rupios alpen bergkern druskos
pomidorai
avinžirnių kvadratėlių
anakardžių sūrio
kukurūzai
picos prieskoniai
svogūno laiškai
Veiksmas:
Įkaitinti orkaitę iki 180temp. Miltus išsijoti ir sumaišyti su druska bei kepimo milteliais. Į miltus pilti vandens ir suminkyti tešlą. Ant kepimo popieriaus iškočioti tešlą ±0,5mm, subadyti šakute. Gautą picos padą patepti pomidorų pasta, pipirais druska. Ant viršaus dėti pjaustytų pomidorų, smulkintų avinžirnių kvadratėlių, anakardžių sūrio, kukurūzų, berti picos prieskonių. Dėti į įkaitintą orkaitę 20-25min., kai iškeps, picą apibarstyti svogūno laiškas.
Skanaus!
Parašykite komentarą