Tepamas "sūris" iš migdolų / sumuštinis
Kai neturi namie anakardžių,o norisi labai sūrio, tai imi kitus riešutus ir bandai gaminti kitaip! Nesitikėjau, kad tiks ir patiks mūsų skoniams sūris gamintas iš migdolo riešutų. Puikiai suvalgėme mes jį kartu su sumuštiniais! Nebandei? Rekomenduoju pabandyti!
Sumuštinį valgėme :
Žalių grikių duona
Tepamas „sūris” iš migdolų
Raudonėlio prieskonių
Agurkas (eko, nes šis primena mums vasarą)
Nat. sezamo sėklos
Ypač sotu buvo. Skanaus! 🙂
Receptas sūrio kiek žemiau!
Tapamas „sūris” iš migdolų
Receptas:
250g migdolo riešutų (mirkytų 24val.)
1 a.š rupios druskos „alpen bergkern”
3 v.š mielių dribsnių (naudojau su B12)
0,5 citrinos (dažniausiai renkuosi eko)
vandens
Veiksmas:
Migdolo riešutus nuplauti, nusausinti (nereikia nulupti jų). Į kokteilinę dėti riešutus, druską, mielių dribsnius, šviežiai spaustos citrinos sultis, pilti vandens iki riešutų. Jungti didžiausia greitį ir plakti iki vientisos masės. Gautą masę pilti į keptuvę (BE RIEBALŲ), įjungti vidutinę temperatūrą ir šildyti, kol sutirštės. Gautą masę pilti į norimą formą, atvėsinti ir dėti į šaldytuvą. Kai masė visiškai sušals galima išimti iš indelio (tiesiog apvertus). Sūris paruoštas galite tepti ant duonos. Tokio tipo sūrį galite laikyti iki 4 dienų šaldytuve sandariame indelyje.
Skanaus!
Parašykite komentarą