Žemaičių blynai ypač lengvai pagaminami
Nuotraukos ne ryškios, juos gaminau pietums, apniukus dieną. Kol baigiau gaminti buvo jau tamsoka. 🙂
Vieną dieną sugalvojau, kad noriu žemaičių blynų, nes juos ypač senai valgiau. Nusipirkome iš turgelio bulvių kurios skirtos gaminti kūgeliui, cepelinams.
Tada prasidėjo receptų paiešką! Kiek esu mačiusi receptų, dauguma jų su kiaušiniais ar dar kokiais priedais. Tačiau aš nenorėjau dėti jokio kiaušinio pakeitimo, todėl sukūriau receptą pati ypač lengvą. Įdarą galite daryti savo nuožiūra.
Receptas ypač paprastas!
Tešlai:
3 kg bulvių
4 v.š bulvių krakmolo
druska
Įdaras:
1kg morkų
0,5 poro
druska
pipirai
„Padažas”:
200g pievagrybių
0,5 poro
keli šaukštai grietinės / grietinėlės
druska
Kepimui:
Aliejus (pasirinkite kokį norite)
Veiksmas:
Bulves išvirti su lupenomis (!), atvėsusias nulupti. O tada sumalti, aš maliau su savo lėtaeigia sulčiaspaudę Foodmatic. Galite malti grūstuvės pagalba, mėsmalę ar kita priemonę.
Į gautą bulvių masę dėti krakmolą bei druską, gerai išminkyti tešlą. Ji turi būti vientisa.
Įkaitinti keptuvę su lašeliu riebalų – dėti tarkuotas morkas, porą susmulkintą tada viską pašildyti kelis minučių. Morkoms suminkštėjus dėti prieskonius, gerai išmaišyti. Iš šių morkų bus įdaras.
Rekomendacija : Žemaičių blynams ypač tinkama įdėti ir miško grybų, jie bus tada dar skaniasni.
Iš bulvių masės daryti plokštukus, dėti įdarą, sutvirtinti viršų. Padaryti, kad jie būtų vientisi.
Rekomendacija: Tokius blynus drąsiai galite dėti ant kepimo popieriaus jie puikiai nusiims. Taip, pat nėra būtina juos apvolioti džiuvesėliuose, nes jie puikiai iškepa auksinės spalvos.
Dabar jums reikės dviejų keptuvių!
Įkaitinkite aliejų keptuvėse. Į vieną keptuvę dėkite smulkintus grybus su porais ir kepinkite juos iki norimo tvirtumo. Kaip aš mėgstu kepinti rasite mano patarimus čia. Kol pievagrybiai bus paruošti jūs jau turėsite šiltus žemaičių blynu. Baigus kepti pievagrybius įmaišykite grietinės / grietinėlės.
Antroje keptuvėje dėkite po kelis paruoštus žemaičių blynus, kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Skanių jums žemaitukų!
Laurynas
Čia trūksta miltų, kitaip nesigauna reikiamos konsistencijos tešla
Pipiras
Aš nenaudojau:) labiau priklauso nuo bulvių krakmolingumo.