Cukruoti riestainiai – vaikystės mėgiamiausi
Retai receptuose galite pamatyti cukrų, tačiau šį kartą jo bus! Cukruoti riestainiai man visada buvo labai skanūs, būnant visavalgiais, net buvau atradus tobulai skanų receptą, kurie atitinką mano vaikystės prisiminimus!
Šie riestainiai, taip pat yra labai panašaus skonio! Rekomenduojame išbandyti ir jums!
Sudėtis:
mano puodelis 250ml
250g vegan margarino (iš šaldytuvo)
1 puod. nerafinuoto cukranendrių cukraus (aš naudojau 0,5 puod.)
4,5 puod. spelta baltų miltų
2 vnt chia kiaušinio (gaminimas čia)
žiūpsnelis druskos
1 a.š sodos
0,5 citrinos sulčių
1 vanilės ankšties sėklos
Veiksmas:
Į daugiafunkcinį mikserį (Bodum) dėti margariną, cukrų, druską, vanilės ankšties sėklas ir suplakti iki vientisos masės (aš plakiau apie 2min, kad kuo daugiau burbuliukų atsirastų). Pilti kiaušinį, sodą nugesintą su citrinos sultimis ir vėl plakti. Berti sijotus miltus, plakti, berti vėl, plakti iki tol kol gausis vientisa masę. Gautą tešlą dėti į šaldytuvą apie 30min (aš patingėjau). Pagaliau galima daryti riestainius! Daryti riestainius, viršų papuošti cukrumi (darydama juos supratau, kad visgi reikėjo palaikyti šaldytuve, nes paskutinius buvo jau sunkiau gaminti – lipo prie rankų . Į įkaitintą orkaitę dėti kepti. 180temp. kepė apie 30-35min. Kepiau ilgiau, nes mano didoki buvo, tačiau, kaip iškepė buvo milžinai! Tačiau labai skanūs!
Tikrai kepsiu dar ne kartą, nes visiems labai patiko! Beje vidus jų buvo labai gražiai „korėtas”, manau nuo tobulai išplakto margarino su cukrumi daugiafukciniame mikseryje Bodum!
Parašykite komentarą