Lęšių – burokėlių mišrainė
Mano vyrelis labai mėgsta burokėlius, juos tikriausiai visada valgytų, jei tik jų būtų. Todėl kartais reikia pasukti galvą ką įdomiasnio pagaminti galima iš jų. Burokėliai ir žalieji lęšiai man skamba labai skaniai, gaminti paprasta, o ir skonis / sotumas ilgiasnis yra.
Mišrainei reikės:
100g lęšiai
3 virti didesni burokėliai
3-4 v.š saulėgrąžų grietinės
2 v.š smulkinto poro
2 v.š smulkintų krapų
1 a.š pipirų maltų
0,5 a.š druskos „alpen bergkern”
slaptasis ingridientas : žiūpsnelis druskos „kala namak”
Veiksmas:
Burokėlius sutarkuoti šiaudeliais (aš naudojau šią tarką). Dėti indą dėti jau išvirtus lęšius, porą, krapus, druską, pipirus, saulėgrąžų grietinę ir gerai viską išmaišyti. Tokio tipo mišrainę galite valgyti iš karto arba laikyti šaldytuve iki 3d.
Skanaus!
Parašykite komentarą