Pyragėliai su žirniais
Kai norisi pyragėlių, tačiau neįprastų, o iš skaldytų žirnių! Sugalvojau pabandyti pagaminti su tokiu ypač paprastu įdaru. Skonis išties puikus, net nepanašus, kad čia žirniai. Mums visiems labai patiko, vaikai net dalintis nenorėjo.
Sudėtis:
Tešla:
2 puod. spelta miltų
0,5 puod. kambario temp. vandens
0,5 a.š druskos „alpen bergkern”
Įdaras: 1 puod. žirnių (jau išvirtų)
žiupsnelis druskos „sweet salt”
Viršus: Pomidorų tyrės
druskos „alpen bergkern”
picos prieskonių
Veiksmas: Į dubenį pilti sijotus miltus, druską, vandenį ir suminkyti gerai tešlą. Palikti pailsėti 10-15min. Žirnius sumaišyti su druska. Iškočioti tešlą, su stikline padaryti apskritimą, į vidų dėti įdaro, užlenkti kraštus ir šakutės pagalba juos užspausti. Padarytus pyragėlius dėti ant kepimo popieriaus. Viršų patepti pomidorų tyrę, berti druskos, prieskonių. Pyragėlius dėti į įkaitintą orkaitę 180temp. ir kepti apie 20-25min. Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!
Parašykite komentarą