Tortas / su avižinių dribsniu pagrindu
Šventinis nekeptas tortas, tiesiog pagamintas šaldiklyje. Kai gaminate tokio tipo tortą, jūsų šaldiklis / šaldytuvas turėtų būti švarus be jokių kvapų, kitaip gali prisigerti kvapo. Šį tortą gaminau su S formos smulkintuvu.
Sudėtis:
1) Apačia:
1 puod. eko pilno grūdo avižinių dribsnių
20 vnt RAW datulių
2) Viršus:
300g anakardžių (mirkytų 4val)
20 vnt RAW datulių
1,5 puod. šilauogių (naudojau šaldytas)
5 v.š eko kokosų aliejaus (naudojau netirpiną, kambario temp.)
3) Papuošta:
Kokoso traškučiais
Nesūdytomis / nekepintomis pistacijomis
Veiksmas:
1) Datules sutrinti iki pastos (jei nepavyksta įpilkite šaukštelį vandens). Datulių pastą sumaišyti gerai su avižiniais dribsniais. Gautą masę dėti į norimą formą, tvirtai prispausti.
2) Į S formos smulkintuvą dėti anakardžius, datules, šilauoges, kokoso aliejų ir plakti iki vientisos masės. Masę dėti ant avižinių dribsnių sluoksnio.
3) Viršų papuošti kokoso traškučiais ir smulkintomis pistacijomis. Tortą dėti į šaldiklį 2-3val, vėliau laikyti šaldytuve. Valgyti skaniausias yra tada, kol jis yra vėsus.
Skanaus!
Parašykite komentarą