Čirviniai blynai / aviečių džemas
Tai bene skaniausi kada valgyti čirviniai blynai su džemu! Sunku atsiminti kada paskutinį kartą valgiau džemą, nes nebenaudojant cukraus, visas uogas šaldome be cukraus ir jokių uogienių nebeverdame. Vaikams labai patiko valgyti, džiaugėsi, kad blynų su džemu užteko visiems skaniai pavalgyti.
Pradėsiu receptą nuo džemo! Kuris ypač lengvai pagaminamas, reikia vos kelių produktų.
Džemo sudėtis:
400ml aviečių (naudojau šaldytas)
3-4v.š chia sėklų
3 v.š datulių sirupo
Avietes atitirpinti, pilti chia sėklas, sirupo ir gerai išmaišyti. Šį džemą geriausia palikti per naktį. Tada jis gausis toks kokio būtent norisi. Jei trūksta saldiklio galite dėti daugiau. Tokį džemą galite laikyti iki kelių dienų, tačiau dažniausia gali nutiktai taip, kad nieko nebeliks.
Blynų sudėtis:
2 vnt chia kiaušinio (žiūrėti čia)
400ml kokoso pieno (iš skardinės, palaikytą kambario temp.)
6-8v.š eko tirpinto kokoso aliejaus
0,5 a.š druskos „alpen bergkern”
1 apelsinas
1v.š sodos
400g miltų
Veiksmas:
1. Į daugiafunkcinį kombainą pilti : padarytą chia kiaušinį, kokoso pieną, kokoso aliejų. druską ir gerai išmaišyti.
2. Įpilti sodą nugesintą su apelsino sultimis, išmaišyti.
3. Berti sijotus (!) miltus į skystąją dalį ir išmaišyti iki vientisos masės. 4. Įkaitinti čirvinių blynų keptuvę, patepti kokoso aliejumi, (aš naudoju elektrinę, įkaitinau 2 karščio).
5. Į įkaitintą keptuvę pilti tešlos, pakepinti , nedarinėti greitai.
6. Iškeptus atvėsinti ant grotelių, kad išliktu traškumas.
Valgėme su džemu, liofilizuotomis braškėmis ir goji uogomis.
Patarimas : Nepamirškite kas 3-4 blyną reikia patepti aliejumi keptuvę, tam kad nesviltų!
Skanaus!
Parašykite komentarą