Grill kepta neapolietiška pica
Prieš Kalėdas galvojau kokį menių mums padaryti, kad būtų įdomus ir visiškai kitoks nei įprastai yra. Sukau „galvą” ką padaryti, todėl kai atsibosta standartinė pica, nesvarbu ar mielinė ar bemielė. Žinant ko norėčiau imu ieškoti idėjų kitur (retai kada taip darau), tačiau net nenutuokiau kaip gaminama neapolitiška pica (Maisto kelionės blog’e) . Todėl netyčia radau atrodo man tinkantį receptą. Pica bus mielinė, kepta griliuje, skonis perfect!!!
Mums pavyko padaryti 6 nemažas picas.
Sudėtis:
600g baltų kvietinių miltų
390ml šilto vandens
6-10g druskos „Alpen bergkern” (sūroka, tačiau taip reikia)
1 a.š sausų mielių
Ant viršaus vaikams:
pomidorų tyrės
druskos „Alpen bergkern”
pipirų
pomidorai
anakardžių mocarella
picos prieskoniai
Ant viršaus mums:
pomidorų tyrė
druskos „Alpen bergkern”
pipirų
pievagrybiai
konservuoti svogūnėliai (labai užsinorėjau jų)
picos prieskoniai
P.s picoms geriausia naudoti namuose darytų pomidorų tyrę (t.y pomidorus suplakti kokteilinėje!)
Veiksmas:
1. Gamindama mielinius gaminius pirmiausia į daugiafukcinį mikserį pilame vandenį, druską ir gerai išmaišome.
2. Berti sijotus (BŪTINAI!!!) miltus apie 1-1,5 puod. – išmaišyti.
3. Išmaišius į tokią tešlą pilti mielių – išmaišyti.
4. Berti likusius miltus ir išminkyti tešlą (minkiau su mikseriu apie 5-7min), kol masė lieka vientisa, elastinga.
5. Tešlą palikti šiltai (iki 2val.) kilti.
6. O tada kildinti šaldytuve iki 3 parų (iš pradžių maniau, kad nieko nebus, tačiau puikiai kyla ji!)
7. Mes laukėme tik vieną parą, tačiau kitą kartą bandysime kildinti 3 paras.
8. Iškilusę tešlą palikau 3-4val pastovėti kambario temp., tam kad ji sušiltu.
9. Sušilusę tešlą padalinau į 6 dalis.
10. Norint, kad tešla išliktu korėta ir puri (ypač skani!) rekomenduojama nenaudoti kočėlo, todėl picas gaminau su rankomis.
11. Kol ruošiame tešlą, įkaitinti grilinę ant vidutinės ugnies (atvertus ją, kad keptu dvi pusės iš karto).
12. Paruoštą picą dėti ant griliaus ir kepti vieną pusę, kol tešla pakils ir kepimo pusėje matysis griliaus ruoželiai tamsesni.
13. Apversti picą, tepti pomidorų tyrę, druską, pipirus, pomidorus, anakardžių sūri ar pievagrybius, svogūnėlius, tada berti picos prieskonių ir laukti kol iškeps pica. Kepa ne ilgai, panašiai kaip ir pirmoji pusė, todėl niekur toli nenueikite.
14. Skaniausia picą valgyti šviežiai iškeptą.
Skanaus!
Parašykite komentarą