Sumuštinis su portobello grybu
Ne esame mes didžiulei grybų mylėtojai, tačiau būna dienų kada mes jų norime. Šį kartą ne išimtis norėjome ne bet kokių, o portobello grybų. Gaminome ypač sotų sumuštinį iš jų!
Sudėtis:
žalių grikių duona (Gluten Free)
avokadas
citrina
druska „Alpen bergkern”
pipirai
svogūno laiškai / tinka ir poras
portobello grybas
rukola
pomidoras
lukštentos kanapių sėklos
kepinimui – eko rapsų aliejaus
Veiksmas:
Portobello grybą supjaustyti griežinėliais, dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi, kepinti kol pradės skrusti. Per tą laiką sutrinti avokadą su citrinos sultimis. Ant duonos tepti avokarą, berti druską, pipirus. Ant viršaus dėti smulkintus svogūno laiškus, kepintą portobello grybą, rukolą, griežinėliais pjaustytą pomidorą. Papuošti su lukštentomis kanapių sėklomis.
Skanaus!
Paragavę abu su vyru supratome, kad šis sumuštinio variantas yra ypač geras ir sotus!
Parašykite komentarą