
Ypač saldus avižiniai keksiukai / Gluten free
Pilno grūdo avižinių dribsnių mūsų namuose galima rasti visada, iš jų verdu košes, naudoju kepsniams, dedu į kokteilius pusryčiams, kepu pyragus, keksiukus, sausainius, taip pat darau šaldiklyje desertus … sąrašas būtų ilgas, nes jų panaudojimas labai didelis. Kur be naudočiau juos (vietoje įprastų miltų) jie mums puikiai tinka!
Kai dukrytė paprašo keksiukų...Receptas: 3 puod. eko pilno grūdo avižinių dribsnių 2 chia sėklų kiaušiniai (kaip daromi čia) 2 v.š datulių sirupo 1 a.š kepimo miltelių (namuose gamintų) 0,5 puod. eko sultana razinų Viršus: 2 v.š eko kakavos 1 v.š datulių sirupo Papildomai : šilauogės (naudojau šaldytas) eko kakava Veiksmas: 1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp. 2. Avižinius dribsnius užmerkti 2 val. 3. Išbrinkusius dribsnius būtina gerai nusausinti. 4. Tada galima sumaišyti viską kartu (su chia kiaušiniu, datulių sirupu, kepimo milteliais bei razinomis.) 5. Gautą masę dėti į keksiukų formeles (aš naudojau ne dideles). 6. Kepti orkaitėje 180temp., apie 25-30min.
7. Keksiukus atvėsinti ant kepimo grotelių.
Darome kakavinį kremą
8. Datulių sirupą su kakava atsargiai, bet gerai išmaišyti iki vientisos masės. / Jei matote, kad nesigauna, maišykite ilgiau, arba įpilkite sirupo / kakavos daugiau.
9. Kremą tepti ant keksiuko viršaus.
10. Papuošti šilauogėmis / pabarstyti viršų kakava.
Skanaus!
Parašykite komentarą