Sorų kruopų košė – ypač sočiai
Sorų kruopos retai kada būna pas mus, tačiau norėjome pabandyti dar kartą jas. Kiek teko ragauti jos buvo neskanios, karčios, tačiau pabandžiau ekologiškas, džiaugiuosi, kad neteko nusivilti, jos tikrai buvo puikios!
Kruopose daug naudingų medžiagų, kaip A, D ir įvairių B grupės, kalio druskos, beta karotino, folio rūgsties. Jose nėra gliuteno, tačiau turi labai didelį kiekį angliavandelių.
Sudėtis:
250g eko sorų kruopų
260g portobello grybų
500g brokolių
7 cm poro
druskos „Alpen Bergkern”
sezamo sėklų
kepimui – rapsų aliejaus
Veiksmas:
1. Kruopas gerai nuplauti;
2. Išvirti, pagardinti druska;
3. Grybus nuplauti, supjaustyti griežinėliais. Pakepinti su lašeliu aliejaus;
4. Brokolį garpuodyje pagarinti / arba nuplikyti verdančiu vandeniu;
5. Porą supjaustyti griežinėliais, pakepinti 1min keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus (jie turi tik sušilti, ne apskrusti);
6. Į lėkštę dėti košę, brokolį, portobello, porus ir sezamo sėklas.
P.s rekomenduoju valgyti šiltą. Nes taip skaniausia!
Skanaus!
Parašykite komentarą