Citrininiai pyragėliai "Scone"
Labai užsinorėjome mes kažko kepto, saldaus su citrina. Taigi nesitikėjome, tačiau gavosi ypač puikaus skonio pyragėliai. Jų išeina nemažai, užteks ir draugus pavaišinti. 🙂
Šiam receptui reikės daugiafunkcinio mikserio, kuris kokybiškai išminkytų tešlą.
Receptas:
5 puod. spelta šviesių miltų
1/4 puod. cukranendrių cukraus
2 v.š kepimo miltelių (naudojau naminius)
1/2 a.š sodos
1/2 a.š druskos „Alpen Bergkern”
1/2 pakelio eko kokosų margarino
1 puod. ryžių – migdolų pieno (galite naudoti ir kitą)
1 citrinos sultys
1 citrinos tarkuota žievelė (prieš tai rekomenduoju labai gerai nuplauti / pamirkyti sodos tirpale)
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę 180temp.
2. Į daugiafukcinį mikserį berti sijotus miltus,cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, citrinos žievelę ir margariną ir išmaišyti, kol masę bus trupinių.
3. Kitame dubenyje sumaišyti citrinos sultis su pienu.
4. Į miltų mišinį supilti skystąją dalį.
5. Išminkyti tešlą daugiafunkciniame mikseryje.
6. Gautą masę padalinti į norimo dydžio trikampius.
7. Dėti ant kepimo popieriaus su paliktais tarpais.
8. Kepti orkaitėje 180temp. apie 25-30min.
Skanaus!
Parašykite komentarą