Sumuštinis su pupelėmis ir žalėsiais
Sumuštinius mėgautis užsimanome retai. Mūsų sumuštinių svarbiausias iš reikalavimų : turi būti ne paprasti,o įvairaus skonio ir ypač skanūs.
Šitame sumuštiniame pagrindinį vaidmenį atlieka pupelės, tačiau priedai prie jo ypač papildo skonį!
Receptas:
8 vnt sumuštinių duonos (tinkamos skrudinimui)
7 vnt pievagrybių
1 didesnė morka
50g rukolos
1 ind. konservuotų pupelių pomidorų padaže
2 cm poro (geriau baltoji dalis)
2 v.š saulėgrąžų (aš naudojau daigintas, išdžiovintas)
pipirai
druska „Alpen bergkern”
kepimui eko alyvuogių aliejaus
Veiksmas:
1. Sumuštinių duoną paskrudinti orkaitėje 180temp, apie 5-10min. (tik nepamirškite, kad kepate ją!!!)
2. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius;
3. Sutarkuoti burokinę tarką morkas
4. Į įkaitintą keptuvę su riebalais dėti pievagrybius – juos pakepinti kol išgaruos vanduo (mano rekomendacijos čia)
5. Kai jau pievagrybiai bus paruošti dėti morkas ir jas pašildyti kelias minutes
6. Į keptuvę berti smulkintus porus ir konservuotas pupeles (su skysčiu)
7. Pašildyti kelias minutes, kol pupelių skysčių perteklius išgaruos, berti pipirų, druskos ir išmaišyti.
8. Ant paskrudintos duonos dėti rukolą, šiltas paruoštas pupeles, berti saulėgrąžas.
Skanaus!
P.s šio sumuštinio skonis tobulas, nes duona traški,o viršus ypač gardus!
Parašykite komentarą