Raudonųjų lęšių blynai
Mėgstame lęšius, bet kokiame pavidale. Todėl gaminame įvairų maistą iš jų. Šį kartą gaminau lęšių blynus, ypač paprasti, tačiau labai gardus!
Receptas:
1 pak. raudonų lęšių (naudojau 400g / mirkyti 24val)
50g džiovintų pomidorų (aš naudojau naminius kurie buvo pamirkyti kelias valandas)
1 a.š druskos „Kala namak”
1 a.š pipirų
7 cm poro
0,5 a.š ciberžolės
0,5 a.š asafetida
2 a.š citrinžolės
4 v.š žalių grikių miltų
Kepimui – eko rapsų aliejaus
Veiksmas:
1. Į S formos smulkintuvą berti lęšius, nusausintus pomidorus, porą ir susmulkinti iki vientisos masės
2. Gautą masę sumaišyti su grikių miltais bei prieskoniais.
3. Įkaitinti keptuvę su riebalais.
4. Dėti norimo dydžio masę ir paspausti, kad gautųsi plokščias.
5. Kepti iš abiejų pusių.
6. Iškeptą nusausinti ant rankšluostinio popieriaus.
7. Skaniausia valgyti dar šiltus.
Skanavome su:
1. Baltagūžiu kopūstu, poru, saulėgrąžų grietine, pipirais, druska „Alpen Bergkern” ir juodaisiais sezamais.
2. Pomidorai su kanapinę druska.
Skanaus!
Parašykite komentarą