
Daržovių čili
Retai kada valgome tokio tipo maistą, nes vaikai nėra megėjai. Tai pasilepiname mes su vyreliu šiuo skoniu. Paprastai pagaminama, tačiau skonis super, patiks tiems, kas valgo čili / nemėgstantiems čili rekomenduoju dėti jo ne daug arba išvis nedėti.
Receptas:
500g Briuselio kopūstų
250g žalių šparaginių pupelių
1 vnt saldi bulvė
4 vnt morkos
10cm poro (baltos dalies)
200ml riebaus kokoso pieno
2 puod. filtruoto vandens
1 a.š druskos „Alpen Bergkern”
1 a.š maltų pipirų
0,5 a.š ciberžolės
0,5 a.š kajeno pipiro
0,5 raudono čili pipiro
1 v.š kepimui – alyvuogių aliejaus
Veiksmas:
1. Nuplauti daržoves.
2. Briuselio kopūstą supjaustyti į 4 dalis.
3. Šparagines pupeles supjaustyti 1-1,5 cm pločio.
4. Saldžią bulvę nuskusti, supjaustyti 1x1cm pločio kubeliais.
5. Morkas nuskusti, supjaustyti griežinėliais.
6. Porą supjaustyti griežinėliais.
7. Čilį pipirą dėkite visą arba pjaustykite smulkiau.
8. Įkaitinti keptuvę / troškintuvą su aliejumi dėti porą, pašildyti 1min.
9. Dėti kopūstą, šparagines pupeles, saldžią bulvę, morkas, čili pipirą ir troškintuve uždengus dangtį pašildyti 2-4min.
10. Įpilti vandenį, kokoso pieną, prieskonius. Viską troškinti apie 10min, kol daržovės suminkštės ir nebus pervirę.
Skanaus!
P.s patiekiau su lukštentomis kanapių sėklomis!
Parašykite komentarą