Oreo tortas / Gluten free

1024 768 Vegan Pipiras

Mūsų šeima labai mėgsta nekeptus desertus. Dažnai vaikai prašo jų pagaminti, nes žino, kad jie bus saldus nuo mūsų mėgiamų datulių, nepridėta cukraus, jie nekepti, pradėjus gaminti jau galima būtų valgyti, tobulai tinka mūsų skonio receptoriams.

Pagrindinis aspektas, kodėl mėgstame :
1. Juos paprastą pagaminti,
2. Neužima daug laiko,
3. Reikia viską sumaišyti su kokteilinę ar S formos smulkintuvų,
4. Dėti į norimo dydžio / išvaizdos formą,
5. Atvėsinti šaldytuve / atšaldyti šaldiklyje
6. Pagaminus galima iškarto skanauti!

Šį tortą pavadinau oreo, nes jis savo išvaizda primena tokius sausainius. Tortas su kakava ir saldus! Kas svarbiausia be jokių aliejų ar riebalų!

Recepte naudojamas puodelis 250ml

Receptas:

Kakaviniam sluoksniui:
550g minkštų datulių (jei pas jus kietesnes, pamirkykite vandenyje)
2 puod. kokoso miltų
1/4 puod. eko kakavos ar kerobo

Viduriukui:
2 puod. anakardžių (mirkytų per naktį)
450g bananų šaldytų (aš bananus su daug juodų taškelių nulupau, supjausčiau, užšaldžiau. Jų masė matuojama buvo jau šaldytų)
10 vnt datulių (naudojau tvirtesnes)
0,5 a.š eko kakavos ar kerobo

Veiksmas:
1. Datules, kokoso miltus ir kakavą dėti į S formos smulkintuvą ir viską geri sumaišyti iki vientisos masės (masė turi gautis lyg trupunukai, tačiau puikiai limpanti).
2. Gautą masę padalinti į dvi dalis.
3. Pasiimti norimą formą (aš naudojau apskritimo 20cm).
4. Į formos dugną dėti padalintą kakavinę masę, tada ją reikia stipriai prispausti.
5. Anakardžius dėti į kokteilinę kartu su šaldytais bananais, suplakti iki vientisos masės.
6. Gautą masę išpilti iš kokteilinės į dubenėli.
7. Datules supjaustyti kuo smulkiau.
8. Į anakardžių – bananų masę dėti kakavos bei smulkintų datulių.
9. Paimti formą, kurioje buvo uždėtas pirmasis kakavinis sluoksnis. Ant jo dėti anakardžių masę.
10. Formą dėti į šaldiklį 2-3val.
11. Sustingus kakaviniam ir anakardžių sluoksniui dėti likusį kakavos sluoksnį (jį būtina vėl tvirtai prispausti).
12. Formą dėti atgal į šaldiklį.
13. Palikti stingti 2-3 val ar per naktį (man taip skaniausia).
14. Sustingus išimti iš šaldiklio. Palikti atvėsti iki 15min.
15. Tortą išimti, palaikyti kambario temperatūroje 1val, kad jis visas spėtų atitirpti.
16. Viršų papuošiau kakava.
17.  O dabar galima pjaustyti ir skanauti!

Skanaus!

P.s Tokiam tortui rekomenduoju naudoti formą:
1. su nuimamu dangčiu (atvėsinimo laikas iki 15min)
2. silikoninę (atvėsinimo laikas iki 2min)

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

error: Content is protected !!