Kokoso sausainiai su šokolado taškeliais / Gluten free

1024 768 Vegan Pipiras

Kokoso drožlių namuose galima rasti dažnai pas mus, nes perkame didelėmis pakuotėmis. Mėgstame jomis skaninti smoothie, ledus, vaisių tyreles, košes, gaminti tortus, desertus, sausainius ir panašiai. Jos mums dera labai!

Šį kartą iš kokoso drožlių sugalvojome pagaminti kokoso sausainius, kurie būtų ypač saldūs, skanūs ir žinoma be gliuteno!

Recepte naudojamas puodelis 250ml

Receptas:

200 ml avinžirnių skysčio (tai skysčio likutis nuo virtų avinžirnių)
2 bananai
1/4 puod. datulių sirupo
2,5 puod. kokoso drožlių
1/4 puod. krakmolo (tinka tapijokos, bulvių, kukurūzų)
2 v.š konditerinio šokolado „taškelių” ( šokoladas tarkuotas bulvių skustuku)

Veiksmas:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Į daugiafunkcinį mikserį pilti avinžirnių skystį.
3. Suplakti iki standžių pūtų
4. Į avinžirnių skysčio gautas putas supilti datulių sirupą ir atsargiai išmaišyti.
5. Bananus nulupti / sutrinti iki vientisos masės.


6. Bananų masę sumaišyti su avinžirnių putomis.
7. Į dubenį pilti kokoso drožles ir sumaišyti su krakmolu.
8. Atsargiai supilti gautą skystąją masę ant kokoso drožlių ir krakmolo mišinį atsargiai Neskubant išmaišyti.
9. Įmaišyti šokolado taškelius.
10. Su ledų šaukštu dėti gautus pusrutulius ant kepimo popieriaus.
11. Kepti 180temp., apie 15min.

Skanaus!

P.s vos tik pradėjau kepti / pradėjus skysti kvapui, visa šeima prisistatė klausdami ką čia gaminu, nes jų kvapas labai skanus!

 

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!