"Tuno" salotų sumuštinis
Atrodo paprastą suvalgyti bet kokio tipo sumuštinį ar salotas. Kadangi aš pati ne esu didžiulė humuso fanatikė, tai norėjau pabandyti padaryti kitokias salotas. Kurias panaudojau ant duonos paversdama sumuštiniu. Skonis super!
Vaikams ir mums šios „Tuno” salotos ypač gardžios buvo!
Receptas:
Balta bemielė dovana (mamuko kepta)
2,5 puod. avinžirnių (jau išvirtų)
pundelis svogūno laiškų
0,5 puod. konservuotų kukurūzų
3 v.š krapų (pjaustytų / šaldytų)
pipirų
druska „Alpen Bergkern”
druska „Kala namak”
0,5 a.š dižino garstyčių (nebūtina)
3 v.š anakardžių „padažo” (anakardžiai išmirkyti ir suplakti su vandeniu iki vientisos masės / arba tinka saulėgrąžų grietinė)
Veiksmas:
1. Avinžirnius sutrinti šakute. Paliekant gabalėlius.
2. Svogūno laiškus susmulkinti.
3. Avinžirnius sumaišyti su svogūno laiškais, kukurūzais, krapais, pipirais, druska, garstyčiomis ir anakardžių „padažu”.
4. Ant duonos tepti „tuno” salotų.
Skanaus!
P.s kas nemėgsta garstyčių, rekomenduojame dėti dar mažiau arba nedėti visai!
Parašykite komentarą