Avižų dirbsnių keksiukai "šaldiklyje" / Gluten free
Ypač lengvai pagaminamas mažas desertukas šaldiklyje! Tokio tipo desertai labai lengvai ir greitai dingsta nuo stalo!
Sudėtis :
2 puod. graikinių riešutų
14 vnt datulių
1 bananas
1 puod. avižų dribsnių (vidutinio stambumo / ne greito paruošimo)
1 puod. moliūgo sėklų (papildomai plius 2 v.š)
Papuošimui : sauja šilkmedžio uogų
Veiksmas:
Svarbu! Graikinius riešutus perrinkti ar nėra kevalo likučių.
1. Graikinius riešutus ir moliūgo sėklas susmulkinti iki miltų kokteiline (galite ir kavamale) .
2. Avižų dribsnius taip pat reikia susmulkinti, tačiau ne iki miltų konsistencijos.
3. Į kokteilinę dėti datules, bananą suplakti iki vientisos masės.
4. Miltus, avižų dribsnius, moliūgo sėklas ir skystąją gautą dalį sumaišyti kartu.
5. Pasiimti norimą formelę – aš naudojau mažų keksiukų formą).
6. Į formelių dugną dėti šilkmedžio uogų.
7. Ant šilkmedžio uogų dėti pagamintą masę.
8. Dėti keksiukus į šaldiklį apie 4-5val. Aš dėjau per naktį.
9. Ryte ištraukti 15-20min palaikyti kambario temperatūroje ir tada galėjome skanauti.
Skanaus!
Parašykite komentarą