Įdarytos paprikos su grikiais vos iš 4 produktų

1024 768 Vegan Pipiras

Kepintus (garintus) grikius mūsų šeima mėgsta lygiai taip pat kaip ir žalius (ne keptingus) grikius. Nors jie skiriasi maistinėmis savybėmis, tačiau kepinti (garinti) grikiai mums puikiai tinka valgyti saldžiai ar su daržovėmis. Žali (nekepinti) grikiai ypač skanus saldus mums! Vienas iš paprastų receptų ateina pas jus dabar, tai įdarytos paprikos!

Mano vaikai paprikas valgo žalias (neapdorotas), todėl jei tik pamato, kad pjaustau jau paprikos prašo. Todėl su šiuo patiekalu nebuvo problemu, kad nevalgytų.

Skonis tikrai labai kokybiškas! Vakarienė buvo labai soti.

Šiam patiekalui naudojome įvairių spalvų paprikų – žalia, raudona, geltona ir oranžinę! Mūsų šeimos favoritėmis tapo geltona ir oranžinė. Vaikai prašė dar kartą pagaminti, reikia tik paprikos nusipirkti didesnio kiekio.

Receptas:
1 puod. kepintų grikių
5 vnt morkų
500g brokolio
5 vnt paprikų (norimos spalvos)
maltų pipirų mišinys
druska „Alpen bergkern”
Kepimui – eko rapsų aliejaus (tinka ir kitas)
Patiekimui – pomidorų tyrės

Veiksmas:

1. Grikius nuplauti ir išvirti filtruotame vandenyje (tik nepervirkite). Dažniausiai ar verdu paprastai. Grikius su vandeniu palaukiu kol pradės labai virti, tada išjungiu ir palieku brinkti. Išbrinksta taip, kad nelieka vandens pertekliaus.
2. Morkas nuskusti ir sutarkuoti šiaudeliais (naudojau šia tarką, nuoroda čia). Tai mano šeimos mėgiamiausia morkų tarkavimo forma.
3. Brokolį nuolauti, susmulkinti kuo smulkiau.
4. Į įkaitintą su riebalais keptuvę berti morkas ir brokolius. Pašildyti apie kelias minutes, kol pradės minkštėti.
5. Išvirtus grikius sumaišyti kartu su brokoliais, morkomis, pipirais, druska.
6. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
7. Nuplauti paprikos kotelių pusę kelis cm. (Neišmeskite, panaudokite kitiems patiekalams!!! Pvz salotoms, bus labai spalvinga).
8. Iš paprikos išimkite sėklas.
9. Į paruoštą papriką pridėti įdaro. Dėti į kepimo formą. Uždengti kepimo popieriumi.
10. Dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 25-30min.
11. Kepimo trukmę žiūrėkite patys, mums skaniausia, kai paprika išlieka traški,o ne minkšta. Jei jums patinka minkšta, tai kepkite ilgiau.
12. Iškepus papuošti pomidorų tyrę.

P.s Vyrelis ir vaikai valgė su pomidorų tyrę, man tai labai skanu buvo be jos. Spręskite patys ar jums jos reikia ar ne. Šis patiekalas nėra sausas.

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

      Atgaliniai pranešimai su “Įdarytos paprikos su grikiais vos iš 4 produktų

      1. Skaniausios baltagūžio kopūsto salotos | Vegan Pipiras
      error: Content is protected !!