Citrininiai keksiukai / 2 metų gimtadienis!
Mūsų šeimoje mėgiama yra citrina. Ji mums tinka į filtruotą vandenį, į kepinius, pagardinti salotas, gaminant saulėgrąžų grietinę ir panašiai. Norint kepiniuose naudoti citrinos sultis ir pačios citrinos žievelę – rekomenduojame naudoti eko, nes žievelė nėra apdorota chemija. Tačiau citriną būtina gerai nuplauti / palaikyti sodos tirpale.
Šį kartą mažą 2 metų gimtadienį norėjosi paminėti kukliai. Klausite kodėl 2 metų? Ši diena yra, kada mūsų šeima pradėjo maitintis veganiškai ir pirmą kartą namuose nebebuvo jokio gyvulinio produkto. Visas šaldytuvas buvo pilnas vaisių ir daržovių mmmm smagu prisiminti (nuotrauka čia).
Receptas:
Sausi produktai:
420g spelta šviesių miltų
75g kokoso žiedų cukraus
1 eko citrina (gerai nuplauta!)
1 a.š sodos / arba 2 a.š naminių kepimo miltelių
1 a.š druskos „Alpen bergkern”
Drėgni produktai:
400ml eko ryžių pieno
1 eko citrinos šviežiai spaustos sultys
100ml rapų aliejaus
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Į dubenį pilti sijotus miltus, cukrų, nuo citrinos nutarkuotą žievelę (iki baltos dalies), sodą ir gerai išmaišyti.
3. Pieną sumaišyti su citrinos sultimis, aliejumi.
4. Į sausų produktų mišinį pilti skystąją dalį ir gerai išmaišyti.
5. Paimti silikoninę formelę ir į ją pilti gautą tešlą. Nuo formelių viršaus turi likti apie 5mm.
6. Keksiukus dėti į įkaitintą orkaitę.
7. Kepti 180temp., apie 30-35min.
8. Kepant gražiai iškyla. Iškeptus būtina atvėsinti ant grotelių.
Keksiukus valgyti kai atvės, jie bus pūrus ir gardūs!
Skanaus!
P.s mums šie keksiukai labai patiko, ypač tas citrinos skonis mmmm..
Parašykite komentarą