Gaivus lašišos sumuštinis
Nustebote??? Mes veganai, nevalgome jokio gyvulinio produkto, tarp jų ir žuvies. Tačiau iš morkų galima puikiai pasigaminti sūdytą arba rūkytą „lašišą”. Mėgiamiausias „lašišos” sumuštinis su obuoliais! Taip jis ypač gaivus!
Pirmiausia ką tokiam sumuštiniui padaryti, tai pasigaminti sūdytą arba rūkytą „lašišą”.
Receptas
„Lašišai”:
5 vnt morkų
6 a.š druskos „Alpen Bergkern”
0,5 citrinos (galite ir mažiau jei nemėgstate rūgštelės)
2 – 3 v.š eko alyvuogių aliejaus
0,5 a.š maltų pipirų
1 a.š rūkytos paprikos miltelių
Sumuštiniui:
Balta bemielė duona (mamos kepta)
Jaunų špinatų lapai
Obuolių
Pagamintos „lašišos”
Veiksmas:
Sūdytos morkos:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Nuo morkų gerai nuplauti žemes / nušveisi šveistuku (aš naudoju metalinį, kur metaliniams indams skirtas).
3. Į kepimo indą dėti nusausintas morkas. Iš vienos pusės apiberti 3 v.š druskos, apsukti, apiberti ir kitą 3 v.š druskos.
4. Uždengti iš visų pusių paruoštas morkas kepimo popieriumi (mes renkamės jį, nes kepimo folija nėra sveika).
5. Dėti į įkaitintą orkaitę paruoštas morkas.
6. Morkas kepti (priklausomai nuo dydžio) 180temp., apie 30-40min.
7. Iškeptas morkas atvėsinti.
8. Morkas galite supjaustyti plonais griežinėliais arba juostelėmis panaudojant bulvių skustuką.
Aš naudoju skustuką, nes morkos labai gražiai susipjausto juostelėmis.
9. Iš iškeptų ir supjaustytų morkų gausite sūdytą „lašišą”.
Norint pasidaryti rūkytą „lašišą” gaminkime toliau.
Marinatui:
9. Išspaustos citrinos sultis sumaišyti su alyvuogių aliejumi, pipirais ir rūkytos paprikos milteliais.
10. Į indelį sudėti pjaustytas morkas, užpilti pagaminto marinato. Atsargiai išmaišyti. Indelį uždengti dangteliu (kitaip visas šaldytuvas „kvepės”).
11. Norint išgauti sodresnį skonį, rekomenduojame palaikyti bent per naktį šaldytuve. Tačiau mums skanu ir valgyti iš karto pagamintą.
Sumuštinio lipdymas:
12. Supjaustyti baltą duoną
13. Ant duonos dėti špinatų (jie suteikia ypač gerą skonį!!!)
14. Supjaustyti pusiniais griežinėliais obuolį. Obuolius dėti ant špinatų. Kuo daugiau obuolių, tuo gaivesnis jis bus.
15. Paruoštą sūdytą ar rūkytą „lašišą” dėti ant virsaus.
Skanaus!
Parašykite komentarą