
Skaniausios baltagūžio kopūsto salotos
Mūsų šeimoje manau mėgstamiausia daržovė yra kopūstas! Nesvarbu koks : pekino, salota, baltagūžis, vos pradėjus jį pjaustyti prisistato vaikai (tarp jų ir aš) ir prašo duoti jiems. Tada visi kartu valgome (kaip kiškučiai) kopūstą sau laimingai.
Taigi, pradėsiu nuo to, kad atsiminiau prieš pakeičiant mitybą savo mėgiamiausias salotas, jų būdavo pirkti visose parduotuvėse. Labai skaniai valgydavau jas. Tačiau jas taip užmiršau, kad atsiminiau visai ne senai!
Esminis dalykas šių ypač paprastų salotų tas, kad reikia smulkiai susmulkinti kopūstą! Kuo smulkiau bus (tik nepersistenkite), tuo salotos bus gardesnės.
Receptas:
1/3 baltagūžio kopūsto (vidutinio dydžio)
2-3 vnt morkų
1 paprika (arba kaip aš naudojau paprikos 5 vnt likučius nupjautus nuo įdarytų paprikų. Buvo 1 žalia, 1 raudona, 2 geltonos, 2 oranžinės spalvos)
Pipirų
Druska „Alpen Bergkern”
Keli šaukštai vegan majonezo (tinka ir avokadų majonezas)
Veiksmas:
1. Supjaustyti smulkiai kopūstą.
2. Morkas, nuskusti ir sutarkuoti šiaudeliais (naudojau šią kokybišką tarką)
3. Papriką (ar spalvingas paprikas) supjaustyti kubeliais.
4. Į dubenį berti kopūstą, su rankomis jį gniaužyti, kad suminkštėtų.
5. Ant kopūstų dėti tarkuotas morkas, smulkintą papriką, majonezą, druską ir pipirus.
6. Viską gerai išmaišyti.
Skanaus!
Skanu jas valgyti su kepsneliais / lęšienę ar tiesiog virta košę. Tačiau begalo skanu valgyti ir be papildomų priedų! Su vyreliu laaaabai skaniai pavalgėm!
FultonStMarket
Pipiras, thanks a lot for the article post.Much thanks again. Fantastic.