Užgavėnių blynai / 2018
Blynus mūsų šeima valgo ypač retai, nes jų tiesiog tikslingai negaminu, užima daug laiko gaminti, maistinės vertės nelabai yra. Tačiau šiandieną gaminau blynus, juk šiandieną blynų diena!
Ištikro norėjau gaminti iš grikių miltų, nes jie maistingiasni yra. Pasirodo grikius kuriuos turėjau jie buvo kepinti,o ne žali.. Pagamintą tešlą tiesiog išmesti teko. Taigi teko gaminti kitokius paprastus blynus, vaikai laimingi valgė su uogytėmis. Mes irgi su vyreliu paskanavome jų.
Ar žinote, kad blynus sveikiausia valgyti iki pietų? Pastebėjau ir aš pati, kad mano sveikatai yra geriau, kada jų pavalgome iki pietų, nei vakare. Pabandykite ir Jus valgyti iki pietu miltinius patiekalus.
Blynų receptas labai paprastas, mėgstantiems saldžiau rekomenduoju įdėti saldiklį ir vanilės ankšties. Mums pagrindinį blynų skonį turi suteikti su kuo valgoma, todėl jie ypač paprasto skonio.
Porcijos sočiai pavalgyti užtenka 2 vaikai, 2 suaugę.
Receptas:
500g spelta baltų miltų
250ml ryžių pieno
500ml filtruoto vandens
150ml avinžirnių nuoviro (tai skystis likęs nuo avinžirnių virimo)
1 a.š druskos
1 vnt citrinos sulčių
1 a.š sodos
Kepimui – eko kokoso aliejaus
Patiekimui:
Šaldytų be cukraus braškių
Datulių sirupo
Veiksmas:
1. Į dubenį pilti ryžių pieną, filtruotą vandenį (250ml), avinžirnių nuoviro, citrinos sulčių.
2. Viską išmaišyti.
3. Į skystą masę sijoti sodą ir miltus (sijoti miltai sudaro produktui labai svarbų vaidmenį, gaminyje nelieka gumuliukų, o pati tešla su „oru”.)
4. Įkaitinti keptuvę su lašeliu riebalų.
5. Darykite norimo dydžio blynus.
6. Kepkite iš abiejų pusių.
7. Patiekite su trintomis braškėmis ir datulių sirupu.
Skanaus!
Parašykite komentarą