Avinžirnių omletas
Avinžirniai mūsų mylimiausia ankštinės kultūros atstovė. Iš jos labai daug įvairių patiekalų gaminu tinkančių su žalėsiais / salotomis ar daržovėmis. Tačiau pačių avinžirnių miltų rasti mūsų namuose ypač retas atvejis.
Pasitaikius progos norėjau išbandyti kelis receptų iš jų, todėl dabar dalinuosi avinžirnių omletu.
Sotus patiekalas, lengvai pagaminamas, neužima daug laiko.
Esminis dalykas viską sumaišai, kepi ir valgai 🙂
Porcijos užtenka dviem suaugusiems arba 1 suaugęs ir du vaikai.
Receptas:
1 puod. avinžirnių miltų (nerekomenduojame avinžirnius malti namų sąlygomis, galite sugadinti įrangą)
1/2 ir 1/4 puod. filtruoto vandens
1 a.š druskos „Kala namak” (ji priduoda kiaušinio skonį)
1 a.š maltų pipirų mišinio
6-8 cm poro
5 v.š smulkintų krapų (naudojau šaldytus)
Kepimui lašelio – eko rapsų aliejaus
Patiekimui :
Vyšninių pomidorų
Sultenės salotų
Veiksmas:
1. Porą susmulkinti.
2. Į avinžirnių miltus įmaišyti vandens, gerai išmaišyti, kad neliktų gumulų.
3. Į gautą masę berti druską, pipirų, smulkintą porą, krapus ir išmaišyti.
4. Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies su lašeliu aliejaus.
5. Į keptuvę pilti gautą masę, uždengti dangčiu.
6. Kepti iš abiejų pusių
Kepimo esmė :
a) Dangčio neatidengti.
b) Būtina palaukti kol pilnai iškeps pirma pusė (per viršų nebebus matyti tešlos)
c) Kepant kitą pusę, taip pat uždengti dangčiu.
7. Iškepus patiekti su pjaustytais pomidorais ir sultenę.
Skanaus!
Parašykite komentarą