Senoviniai čeburekai
Ar atsimenate tų senų laikų skaniuosius čeburekus??? Ne esu jų didelė gerbėja, juo labiau nepamenu kada skanavome mes juos, tačiau, kai labai labai nori, tai imi ir gamini!
Čeburekai su daržovėmis ypač skanus mums buvo! Jų iš tešlos porcijos išėjo tikrai nemažai – dideli 14 vnt. Neįveikėme mes visa šeima, liko kitai dienai, tai čia manau tikrai 4 suaugusiems norma būtų.
Receptas:
Mano puodelis 250ml
Tešlai:
1kg spelta šviesių miltų
1,5-2 puod. vandens
2 v.š eko rapsų aliejaus
2 v.š maistinio acto
2 v.š datulių sirupo
0,5 a.š druskos „Alpen bergkern”
Įdarui:
1-1,5kg baltagūžio kopūsto
3 vnt morkų
7-8cm poro
šviežiai maltų pipirų mišinio
druskos „Alpen bergkern”
Kepimui:
Eko rapsų aliejaus
Veiksmas:
1. Į daugiafunkcinį mikserį berti sijotus miltus, druską ir išmaišyti.
2. Miltuose padaryti duobutę ir į ją pilti – vandens, rapsų aliejaus, acto, sirupo ir gerai išminkyti tešlą 6-7min.
3. Tešla turi būti vientisa, nelimpanti.
4. Gautą tešlą dėti į maišelį / uždaromą indelį ir palikti 30min šaldytuve.
5. Kopūstą sutarkuoti / supjaustyti kuo smulkiau.
6. Morkas sutarkuoti šiaudeliais (tarką naudojau šią).
7. Porą susmulkinti.
8. Į keptuvę įpilti lašelį riebalų ir pašildyti ant vidutinės ugnies, kol suminkštės morkos su porais (3-5min).
9. Morkas supilti į dubenį.
PASTABA : Pešildytos daržovės turi likti traškios,o ne minkštos!
10. Smulkintą kopūstą berti į keptuvę ir pašildyti, kol suminkštės (3-4 min).
11. Kopūstą, morkas su porais ir prieskoniais gerai išmaišyti. Būtinai palaukite kol atvės įdaras!
12. Iš šaldytuvo paimti tešlą, ją padalinti į 14 kamoliukų.
13. Į keptuvę įpilti aliejaus ir įkaitinti ant vidutinės ugnies. Aliejus kai įkaista turi būti su burbuliukais, bet ne garuoti (tada jis dega!!!).
14. Imti po vieną rutuliuką, iškočioti KUO PLONIAU, dėti per vidurį įdaro, užlenkti kraštus ir pirštais sutvirtinti (tešla tokia kokybiška, kad jai nereikia papildomų sutvirtinimo būdų, kaip šakutė ar spaustukas).
15. Į įkaitintą aliejų dėti vieną čebureką. Pagaminti kitą ir dėti šalia jo. Kepti po du didelius čeburekus, ne daugiau! Kepti iš abiejų pusių.
PASTABA: Kol čeburekai kepa, negaminkite kitų, palaukite kol baigs kepti ir tada darykite kitą.
16. Baigiant iškepti ištraukti iš aliejaus ir padėti ant rankšluostinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
17. Gaminkite kitus du ir kepkite toliau.
18. Iškeptus čeburekus skanaukite tą pačią dieną arba dėkite į indą / maišelį ir palikite atvėsusius šaldytuve. Kitą dieną pašildykite orkaitėje 180temp, su vėjeliu apie 5-6min.
Skanaus!
Čeburekai labai skanus! Rekomenduojame!
Parašykite komentarą