Skaldytų žirnių "troškinukas"

768 1024 Vegan Pipiras

Mano vaikai nelabai linkę valgyti troškinius, todėl jiems gaminu nebent tokius tirštus daržovių troškinius. Šiuos su mielu noru valgo! Taigi, iš skaldytų žirnių sriubos, pavirto į tirštą troškinuką. Paprastai ir lengvai!

Labai skanu, tik mums 4 kiek mažokai pasirodė.

Receptas:
500g skaldytų žirnių
500g brokolio
1 didelė pailga paprika
12 cm poro (baltos dalies)
1 a.š maltų pipirų
0,5 – 1 a.š druskos „Guerande” (nepadauginkite, druska sūri)
4 v.š smulkiai pjaustytų krapų (naudojau šaldytus)
Kepimui – lašelis rapsų aliejaus

Veiksmas:
1. Skaldytus žirnius nuplauti gerai (kad vanduo taptu skaidrus).
2. Žirnius užmekti 24val (kelis kartus perplauti būtina)
3. Išmirkusius žirnius išvirti vandenyje, virimo laikas apie 1 val, jie turi išvirti taip, kad nebūtų sukritusi košė.
4. Brokolį susmulkinti kuo smulkiau.
5. Papriką supjaustyti taip pat griežinėliais.
6. Į įkaitintą keptuvę su lešeliu riebalų dėti porą, papriką ir pašildyti, kol brokolis gražiai patamsės.
7. Porą supjaustyti griežinėliais.
8. Į pašildintą papriką su brokoliu dėti porą, pašildyti vieną kitą minutę.
9. Į didelę keptuvę – troškintuvą berti išvirtus žirnius nusausinti, paruoštą papriką, brokolį su poru. Išmaišyti.
10. Į žirnių troškinį berti prieskonius, išmaišyti.
11. Viską kartu pašildyti ant vidutinės ugnies kelias minutes, tam, kad skoniai susimaišytų.

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!