Skaldytų žirnių "troškinukas"
Mano vaikai nelabai linkę valgyti troškinius, todėl jiems gaminu nebent tokius tirštus daržovių troškinius. Šiuos su mielu noru valgo! Taigi, iš skaldytų žirnių sriubos, pavirto į tirštą troškinuką. Paprastai ir lengvai!
Labai skanu, tik mums 4 kiek mažokai pasirodė.
Receptas:
500g skaldytų žirnių
500g brokolio
1 didelė pailga paprika
12 cm poro (baltos dalies)
1 a.š maltų pipirų
0,5 – 1 a.š druskos „Guerande” (nepadauginkite, druska sūri)
4 v.š smulkiai pjaustytų krapų (naudojau šaldytus)
Kepimui – lašelis rapsų aliejaus
Veiksmas:
1. Skaldytus žirnius nuplauti gerai (kad vanduo taptu skaidrus).
2. Žirnius užmekti 24val (kelis kartus perplauti būtina)
3. Išmirkusius žirnius išvirti vandenyje, virimo laikas apie 1 val, jie turi išvirti taip, kad nebūtų sukritusi košė.
4. Brokolį susmulkinti kuo smulkiau.
5. Papriką supjaustyti taip pat griežinėliais.
6. Į įkaitintą keptuvę su lešeliu riebalų dėti porą, papriką ir pašildyti, kol brokolis gražiai patamsės.
7. Porą supjaustyti griežinėliais.
8. Į pašildintą papriką su brokoliu dėti porą, pašildyti vieną kitą minutę.
9. Į didelę keptuvę – troškintuvą berti išvirtus žirnius nusausinti, paruoštą papriką, brokolį su poru. Išmaišyti.
10. Į žirnių troškinį berti prieskonius, išmaišyti.
11. Viską kartu pašildyti ant vidutinės ugnies kelias minutes, tam, kad skoniai susimaišytų.
Skanaus!
Parašykite komentarą