Brokolio "piršteliai"
Brokolius mūsų vaikai pradėjo mėgti nesenai. Tai pasitaikius progą būtinai gaminu kažką iš jų! Šį kartą gaminau brokolio pirštelius, paprastai pagaminami jie, traškūs! Nors jie kepami aliejuje, tačiau valgant ne dažnai nieko nenutiks. Juk sakoma, kad per daug tas nesveika!
Norint pagaminti tokius brokolio pirštelius reikia gero sukibimo, tam reikalui naudojau linų sėmenų kiaušinį! Jei neturi namie linų sėmenų, čia rasite patarimu su kuo dar galima pakeisti kiaušinį.
Receptas:
„Kiaušiniui”
8 v.š maltų linų sėmenų
24 v.š filtruoto vandens
1 a.š druskos „Kala namak”
1 brokolis (500g)
1-1,5 puod. džiūvesėlių / arba sudžiuvusi balta duona, o vėliau susmulkinta
Kepimui – eko rapsų aliejaus
Patiekimui:
2 puod. grikių (mirkytų per naktį, užvirtų ir paliktų brinkti)
2-3 vnt saldžiosios geltonosios paprikos
Veiksmas:
1. Maltus linų sėmenis sumaišyti su vandeniu, atidėti „kiaušinį”.
2. Brokolį nuplauti, nupjauti mažas jo „šakutes”.
3. Į išbrinkusius maltus linų sėmenis berti druskos ir išmaišyti.
4. Įkaitinti keptuvę su aliejumi (daug nepilkite / negruzdinsime)
5. Imti po vieną brokolio šakutę, merkti į linų sėmenų kiaušinį, apvolioti džiuvesėliuose. Dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
6. Kepti iš visų pusių ant vidutinės ugnies kol gražiai apskrus.
7. Iškeptus „pirštelius” dėti būtinai ant rankšluostinio popieriaus, kad riebalų perteklius nuvarvėtų.
8. Patiekti su šiltais grikiais, kubeliais pjaustyta paprika ir brokolio piršteliais.
Patarimas: Neperkepkite jų dideliam kiekyje riebalų, nes valgysite tik riebalus ir džiuvesėlius. Nesijaus brokolio skonio.
Skanaus!
Parašykite komentarą