Nekepti migdoliniai keksiukai
Mėgstamiausi desertai nekepti, gaminami šaldiklyje / šaldytuve. Todėl puiki proga jums išbandyti vieną iš tokio tipo receptų. Jis ypač lengvai pagaminamas!
Tokį skanėstą skanavo per degustacinę pamokėlę Kaune. Kas ragavo visiems patiko! Skaniausia jį skanauti dar atvėsintą, jis tada toks gaivus mmmmmmm…
Receptas:
Pagrindui:
500g migdolų miltų
30 vnt naturalių datulių
Kremui:
150g anakardžių (mirkytų bent 30min)
1 puod. šilauogių (naudojau šaldytas)
1,5 vnt banano
8 vnt naturalių datulių
Viršus:
Sauja šilauogių
Naminis šokoladas (receptas čia)
Veiksmas:
1. Į S formos smulkintuvą supilti miltus, datules ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
2. Gautą masę dėti į pasirinktą formą. Aš dėjau į keksiukų formos šonus, kad vidurys liktų tuščias, tam kad tilptų „kremas”.
3. Į kokteilinę dėti anakadžius, šilauoges, bananus, datules ir suplakti iki vientisos masės.
4. Gautą masę dėti į keksiukų viduriuką.
5. Ant viršaus šilauoges, truputi įspaudžiant, tam, kad nenukristu.
6. Pagamintus keksiukus dėti į šaldiklį 3-4val (aš kaip visada laikiau per naktį).
7. Sustingus gerai ištraukti iš šaldiklio formą.
8. Iš formos išimti keksiukus.
9. Šokoladą ištirpinti / ar naudoti šviežiai pagamintą. Juo apipilti keksiukus.
10. Skanauti iškarto. Bus puikus ir gaivus skonis.
Skanaus!
Parašykite komentarą