
Tinginių balandėliai (kepti orkaitėje)
Nuo vaikystės visada mėgau balandėlius! Tačiau keli metai atgal, tai buvo taip, kad mano vaikai nevalgė tokio dalyko, dabar jau pradėjo valgyti. Įprastus gaminti balandėlius užtrunka laaaaabai ilgai (bent jau man 😀 ), kad ir kaip skonis jų patiktų, reikėjo sugalvoti kitą variantą, kuris užimtų daug mažiau laiko! Taigi, abrakadabra pristatau jums savo „tinginių balandėlius” kurie buvo gaminami orkaitėje! Skonis super! Atrodė, lyg tikrai valgytume balandėlius, tik kad gaminimas ypač lengvas ir greitas, tai mane sužavėjo! 😀 Gaila porcija mažoka buvo mums visiems, bet paragauti galėjome mes.
Beje, mūsų šeimos patys skaniausi balandėliai, tie kurie yra su grikiais 😀
Su šiuo patiekalu, lengvai sunaudoti galite virtos košės likučius ar užsilikusį šaldytuve kopūstą. 😀
Porcija manau 2 asmenims tikrai!
Patarimas : Pasiimti didžiausią kepimo indą kuris skirtas orkaitėje kepti!
Receptas:
1/4 vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto
3 puod. rudų grikių (jau išvirtų, tik nepervirtų)
3 vnt morkų
1 kubelis eko daržovių sultinio
4 v.š pomidorų pastos (ne padažo, ne kečupo)
0,5 a.š druskos „Inka sunsalt”
3-4 puod. filtruoto vandens
Pakepinimui : eko rapsų aliejaus
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Kopūstą sutarkuoti kuo smulkiau.
3. Morką nuskusti, sutarkuoti.
4. Įkaitinti keptuvę su lašeliu aliejaus, pakepinti kelias minutes morkas (jos turi pakeisti spalvą, išlikti kietokos, bet ne minkštos).
5. Į morkas dėti druską, sultinio kubelį, pomidorų pastą ir 1 puod. vandens, pašildyti kelias minutes, kol sultinio kubelis ištirps.
6. Į dubenį, kuriame yra kopūstas pilti morkas, grikius, morkas, likusį vandenį ir viską gerai išmaišyti.
7. Į kepimo sudėti / supilti paruoštą „balandėlių” masę. Uždengti kepimo popieriumi / dangčiu. Dėti į orkaitę, kepti 20min, pakartoti 10min su vėjeliu (kad viršus būtų gražesnis)
8. Iškeptą dėti su šaukštu ir skanauti!
Skanaus!
Parašykite komentarą