
Avinžirniai su salotomis (apsivalgymas)
Mūsų šeima mėgsta (drąsiai galiu tai teigti) avinžirnius, turėjo praeiti nemažai laiko, kol jie man asmeniškai bus skanus valgyti. Nors šeimynai nuo pradžių jie ypač patiko.
Iš jų gamindavau pastaruoju metu avinžirnių kepsnelius (falafelius), tačiau atsiminiau ypač puikų dalyką. Juos išvirti, nuovirą palikti „kiaušiniams” (kuo pakeisti kiaušinį, galite pažiūrėti čia), o pačius avinžirnius tiesiog taip paprastai skanauti. Žinoma, paprastai mes nemokame, o skaniai ir apsivalgant, tai tikrai pavyksta!
Taigi, „keptų” avinžirnių receptas ypač paprastas. Pirmiausia reikia pasiruošti avinžirnius.
1. Avinžirnius užmerkti (24-36val)
2. Per tą laiką kelis kartus pakeisti vandenį, kad jis būtų švarus.
3. Išmirkytus gerai nuplauti, trinant rankomis.
4. Kelis kartus matysite, kad reikia keisti vandenį.
5. Gerai nuplautus avinžirnius dėti i puodą, pilti vandens ir virti ant nedidelės ugnies.
6. Stebėkite, kad neprabėgtų. Atsiradus pūtoms / burbulams juos nuimti.
7. Virimo trukmė apie 30-40min.
8. Išvirtus atvėsinti.
9. Nuovirą nupilti į stiklainį, dėkite į šaldytuvą jį. O avinžirnius naudokite ten kur norite!
Receptas:
250g išvirtų avinžirnių
2 v.š maltų prieskonių mišinio (druska, saldžioji paprika, česnakai, aitrioji paprika, ciberžolė, imbieras, mairūnas, karis, kmynai, juodieji pipirai) / arba po žiūpsnelio kiekvieno produkto.
1 vnt pekino kopūsto
1 sauja rukolos
1 sauja jaunų burokėlių lapų
0,5 poro (žaliosios dalies)
žiūpsnelis druskos „Inka sunsalt”
žiūpsnelis maltų pipirų mišinio
šviežiai spaustų citrinos sulčių
Papuošta : vegan salotų padažu
Veiksmas:
1. Avinžirnius pilti į keptuvę, šildyti, kol sušils.
2. Sušilus pilti 1 v.š vandens.
3. Į keptuvę berti prieskonius ir gerai išmaišyti, kad visi avinžirniai būtų su prieskoniais, o vandens neliks.
4. Išjungti ugnį, uždengti ir palikti šiltai, kol pagaminsite salotas.
5. Į dubenį berti supjaustytą pekino kopūstą, rukolą.
6. Supjaustyti smulkiai burokėlių lapus.
7. Porą gerai nuplauti (kad neliktų žemių ant lapų), supjaustyti smulkiai.
8. Į salotas berti prieskonius, pilti citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti.
9. Į dubenio vieną pusę dėti salotas, o į kitą avinžirnius.
10. Ant viršaus avinžirnių pilti padažo.
Skanaus!
P.s šios salotos ypač sočios! Nuo jų pavalgėme visa šeimyna ypač sočiai ir skaniai!
Parašykite komentarą