
Saldi grikių košė – naikiname grikių likučius
Kartais pasitaiko, kad lieka grikių košės likučių. Jų mes neišmetame, o naudojame tą pačią ar kitą dieną. Maistą retai kada išmetame, visada stengiamės viską suvalgyti, pagaminti kitai dienai kažką įdomaus! 😀
Grikiai mums dera ir sūriai ir saldžiai. Todėl, šį kartą pusryčiams rinkomės saldžią grikių košę. Patobulinta, tačiau labai soti ir skani košė. Tiko ir patiko mums visiems! 🙂
Receptas:
1,5 puod. rudų (jau išvirtų) grikių
1 puod. kokoso drožlių
1 puod. šilauogių (naudojau šaldytas)
0,5 puod. eko razinų
Razinas – tai vienas iš produktų, kurias renkamės iš eko produktų, kad būtų neapdorotos siera, kitais priedais ir žinoma dujų kamerų.
Viršus:
Datulių sirupas
gervuogės (naudojau šaldytas)
vynuogės (naudojau šaldytas)
Šios porcijos užteks 2 suaugusiems, 2 vaikams
Veiksmas:
1. Į grikių puodą berti kokoso drožles, pašildyti.
2. Sušilus, pilti razinas, šilauoges, išmaišyti ir pašildyti. Šildyti, kol šilauogės sušils, razinos išbrinks.
3. Į dubenėlį dėti košės, ant viršaus vynuoges, gervuoges, datulių sirupą.
Skanaus!
Parašykite komentarą