Patarimai apie žemės riešutus, bei riešutų sviesto gamyba

614 819 Vegan Pipiras

Žemės riešutus retai kada rasite mano namuose, tačiau, kai jų labai norime, stengiamės visada pirkti eko produktą, nes jis saugus, tikrai nebus genetiškai modifikuotas, perdirbtas ar kitaip apdorotas, kaip dauguma parduodamu parduotuvėse. 🙂

Beje – mūsų mažajam tinkamas tik šie eko riešutai.

Ilgai ieškojau, tačiau atradau eko žemės riešutų didelį 2,5kg svorio! Svarsčiau ar verta imti, paieškojus internete ir pamačius kainas, supratau, kad tai geriausias variantas, koks gali būti.
Norint riešutų mes perkame šią didelę dėžę. Jos užtenka mums metams laiko.Kai norime paskanauti jo, mums pakanka pagaminti 500g riešutų sviesto, o tai reiškia, kad gaminti iš 2,5kg galime net 5 kartus! 😀 Kiekvieną dieną mes jo nevalgome. 🙂

Šie riešutai yra //
plius mūsų pastebėjimai :

* Nesūdyti //
nesuvartosite papildomai druskos

* Neblanširuoti //
neapdoroti kaštais garais / vandeniu, tam, kad nuimti odelę

* Neskrudinti // natūralus

* Lengvo riešutų skonio, subtilaus aromato // kitokio skonio

* Be laktozės //
Veganiški

* Be glitimo //
Alergijos atvėju

Kalbant apie žemės riešutus pateiksiu jums daugiau nei 10 faktų:

1. Suteikia energijos, nes juose yra daug vitaminų, mineralų, maistinių medžiagų bei antioksidantų.
2. E vitaminas apsaugo odą.
3. Turi antioksidanto rezveratrolio – apsaugančio nuo širdies ligų, insulto.
4. Riešutuose yra daug baltymų, ypač aktualu, kas augina raumenų „masę”.
5. Padeda mažinti blogąjį cholesteroli ir tuo pačiu metu padidina gerąjį cholesteriolio kieki organizme.
6. Skanaudami juos gausite B grupės vitaminų.
7. Gausu mineralinių medžiagų – kalio, vario, kalcio, magnio, geležies, seleno bei cinko.
8. Reguliuoja cukraus kiekį.
9. Riešutai turi omega 3 riebalų, kurie sustiprina galvos oda ir plaukus.
10. Į dieną rekomenduojama suvartoti sauja riešutų, tam, kad gauti naudingas medžiagas.

Nepamirškite
, kad tai didžiausias alergenas, todėl nepadauginkite jų.

Renkantis riešutus rinkinės geriau eko produktą / natūralius. Nerekomenduojame pirkti sūdytus ar kepintus riešutus, kurie apdoroti dideliu kiekiu druskos bei riebalais.

Parduotuvėse mažai, tačiau yra kur galima nusipirkti žemės riešutų sviestą be papildomų priedų. Ieškome nebent eko skyriuose. Atsibodus vis ieškoti pradėjau gaminti namuose juos. Ypač paprastai pagaminamas, nors atrodė, kad kiek sudėtingiau.

Atminkite:
1. Tikri geri ir kokybiški riešutų sviestai gaminami tik iš riešutų!!! Nededama jokių maisto priedų, saldiklių ir ypač aliejų. Druska deda tik tie kurie mėgsta druskos prieskonį prie riešutų sviesto!
2. Gaminant riešutų sviestą riešutai turi būti su luobele, ne blanširuoti!

Receptas:

500g eko žemės riešutų
druskos (pagal poreikį, tačiau nebūtina)

Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
1. Riešutus nuplauti vandeniu (galite dubenyje arba po čiaupu palaukti)
2. Palikti kiaura samtyje kelias minutes, tam, kad vandens perteklius pasinaikintu.
5. Į kepimo skardą patiesti kepimo popierių.
6. Ant kepimo popieriaus berti riešutus.
7. Dėti į orkaitę ir kepti 180temp., 10-15min.
8. Riešutai bus pakepinti, kai pradės sklisti skanus kvapas ir jie įgaus gelsvą spalvą.
9. Ištraukti riešutus, atvėsinti.
10. Nulupti. Smagiausia su vaikų kompanija 🙂
11. Galite skanauti / gaminti riešutų sviestą.

Lupimo technika :
1. Riešutus lupti po vieną, dėti į kitą dubenėlį.
2. Į audinio skiaute įpilti juos, trinti rankomis, perrinkti.
3. Paimti nedidelę saują, trinti delnuose, išpilti luobelės likučius.

Kalbant apie riešutus jie turi būti pakepinti, bet ne perkepinti!

Dvi pakepintų riešutų nuotraukos jums:

1. Tamsiai rudi – šie riešutai yra kepinti 20min, tai blogai pakepinti riešutai. Tiksliau pasakius jie perkepę ir iš jų riešutų sviestas nesigaus!

2. Šviesiai rudi – šie riešutai yra kepinti 10-15min, tai ypač gerai pakepinti riešutai. Jie yra kokybiškai pakepinti – pradėjo skleisti savo aliejų. To pakanka, tam kad pavyktų kokybiškai pagaminti riešutų sviestą savo namuose!

Norint pagaminti riešutų sviestą, būtina riešutams leisti visiškai atvėsti. Gerai nulupti be luobelių, paliktos luobelės stovint riešutų sviestui gali priduoti kartumo.

Riešutų sviesto gaminimas:

Gaminimui reikia gero S formos smulkintuvo. Su paprastu rankiniu 700w man asmeniškai nebuvo pavykę pagaminti. Gaminimui naudojau 1400w kombainą. Pagamina per 4-5 minutes.

1. Nuluptus riešutus berti į S formos smulkintuvą.
2. Įjungti ON ir smulkinti. Pradžioje matysite riešutų trupinius.
3. Smulkinant, keisis formą. Norės viską susukti į vieną rutulį (gamindama su 1kg riešutų viską susuką į didelį rutulį.)

4. Iš gumulo pradeda plakti link vientisos masės.
5. Riešutų sviestas su mažų riešutukų prieskoniu.
6. Paruoštas kokybiškas riešutų sviestas.

Geros tekstūros riešutų sviestas paruoštas ir galite skanauti! Skanaukite su vaisais, duona, ant košių ir dar daug ko. Laukite, bus idėjų ne viena!

Skanaus!

Komentarai

Komentarų

    Atsakyti į šį komentarą Viktorija Atšaukti

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!