Ankštinė sriuba su kokoso pienu mmm, kokia gardi!

614 819 Vegan Pipiras

Sriubos mūsų šeimoje nėra labai populiarios, tačiau jei skanauti tai skanauti tokią, kurią galima siurbliuoti! Vaikams labiausiai patinkantis dalykas, kurį gali daryti valgydami sriubytę. 🙂

Tai puikus būdas vaikus pripratinti prie sriubų, kurių pvz maniškiai labai nemėgo.  🙂

Šiai sriubai reikalingas 1 pak. (350g) „Itališkos sriubos mišinio”, kurį sudaro : geltonieji lęšiai, žalieji lęšiai, smulkios baltosios pupelės, mung pupelės ir miežių perlinės kruopos.

Turint tokį pakelį reikia :
1. Pakelio turinį supilti į dubenėlį, gerai nuplauti vandeniu, kol vanduo liks švarus.
2. Užmerkti per naktį (tačiau geriausia iki 24val)
3. Gerai nuplauti.
4. Į puodą pilti mišinį ir vandens tiek, kad būtų apie 1cm daugiau jų.
5. Virimo laikas apie 15-20min, mažos ugnies. Atsargiai, kad neišbėgtų.
6. Išvirus, nukošti ir palikti nuvarvėti.

Išvirtas mišinys turi išlikti traškus, o ne perviręs.

Sriubos receptas:

Reikia:
1 ind. skardinėje kokoso pieno
vandens tiek kad apsemtų viską
1 saldi bulvė
1 a.š kajeno pipiro
1 a.š rūkytos paprikos miltelių
1 a.š ciberžolės miltelių
0,5 a.š pipirų mišinio (šviežiai malto)
druskos „Alpen Bergkern” pagal skonį

Patiekimui: naujų špinatų

Veiksmas:
1. Nulupti saldžią bulvę, supjaustyti kubeliais.
2. Į puodą dėti bulves, pilti kokoso pieną, prieskonius, vandens tiek kad apsemtu 0,5cm. Pavirti apie 5min.
3. Išvirus bulvėms, berti išvirusį mišinį. Pašildyti 5-10min.
4. Susmulkinti špinatus.
5. Į dubenėlį pilti sriubą, ant viršaus špinatus.

Skanaus!

Sriubytė, tokia turtinga savo skoniu, mums ji laaaabai patiko!

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    • Mama

      Sveiki,o vandens i sriubyte nereikia?Ant kokosu pieno virti?

      • Pipiras

        Sveiki, ankštinė virė vandenyje 🙂 o vėliau kokoso piene su vandeniu. Ačiū, pataisysim receptą.

    Atgaliniai pranešimai su “Ankštinė sriuba su kokoso pienu mmm, kokia gardi!

      error: Content is protected !!