Makaronų apkeptas

614 819 Vegan Pipiras

Vienas iš senesnių receptukų. Paprastus makaronus galima paversti laabai gardžiai, mokant tinkamai suderinti produktus. Šis apkepas būtent toks! Tiesiog super sotus ir skanus.

Receptas:
1 žiedinis kopūstas
7-8 v.š mielių dribsnių
1 a.š druskos „Guerande“
1,5 puod. ryžių pieno (ar kito augalinio, bet ne saldinto)
1 pak. makaronų
250g pievagrybių

Pakepinimui – rapsų aliejaus

Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Makaronus apvirti (turi išlikti tvirti ir neišvirti iki galo).
3. Į keptuvę pilti lašeli aliejaus, dėti pjaustytus pievagrybius ir pakepinti. Rekomendacijos kaip kepu rasite čia.
4. Žiedinį kopūstą apvirti garų puode.
5. Į kokteilinę dėti žiedinį kopūstą, pieną, druską, mielių dribsnius ir suplakti iki vientisos masės.
6. Į dubenį suberti makaronus, pievagrybius, pilti padažą – gerai išmaišyti.
5. Gautą masę pilti į kepimo formą. Ją uždengti kepimo popieriumi / dangčiu ir dėti į įkaitintą orkaitę kepti.
6. Kepimo laikas apie 30min, atidengti ir kepti dar 5min, kad viršus sutvirtėtų.

Skanaus!

Laaabai skanu juos valgyti su salotomis!

Komentarai

Komentarų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

error: Content is protected !!