Makaronų apkeptas
Vienas iš senesnių receptukų. Paprastus makaronus galima paversti laabai gardžiai, mokant tinkamai suderinti produktus. Šis apkepas būtent toks! Tiesiog super sotus ir skanus.
Receptas:
1 žiedinis kopūstas
7-8 v.š mielių dribsnių
1 a.š druskos „Guerande”
1,5 puod. ryžių pieno (ar kito augalinio, bet ne saldinto)
1 pak. makaronų
250g pievagrybių
Pakepinimui – rapsų aliejaus
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Makaronus apvirti (turi išlikti tvirti ir neišvirti iki galo).
3. Į keptuvę pilti lašeli aliejaus, dėti pjaustytus pievagrybius ir pakepinti. Rekomendacijos kaip kepu rasite čia.
4. Žiedinį kopūstą apvirti garų puode.
5. Į kokteilinę dėti žiedinį kopūstą, pieną, druską, mielių dribsnius ir suplakti iki vientisos masės.
6. Į dubenį suberti makaronus, pievagrybius, pilti padažą – gerai išmaišyti.
5. Gautą masę pilti į kepimo formą. Ją uždengti kepimo popieriumi / dangčiu ir dėti į įkaitintą orkaitę kepti.
6. Kepimo laikas apie 30min, atidengti ir kepti dar 5min, kad viršus sutvirtėtų.
Skanaus!
Laaabai skanu juos valgyti su salotomis!
Parašykite komentarą