Ryto košė (avižinė) su obuoliais
Būna dienų, kai su šeimyna kažkur turime išvažiuoti ir norint būti sočiais pilvais ilgiau gaminu košę. Dažniausiai renkamės avižinę košę. Košes mėgstame gardinti įvairiai. Tačiau šį kartą pasirinkta yra obuoliai! O jau skanumas buvo, net nepastebėjau, kaip greitai visi ją suvalgėme. Gaminau obuolius be cukraus, tačiau pavyko saldžiai mmm, o dar tas ceilono cinamonas kokį puikų skonį duodą. 😀
Skanavo 2 suaugę , 2 vaikai.
Receptas:
3 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
5 obuoliai (iš vaisių dėžės)
3 v.š datulių sirupo
Cinamono (naudojau ceiloną, vaikai jį labiau mėgsta, nes nėra toks aštrus)
2 saujos gervuogių (naudojau šaldytas)
2 saujos kokoso traškučių
Veiksmas:
1. Avižų dribsnius išvirti, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Obuolius nulupti ir smulkiai supjaustyti.
3. Į obuolius berti cinamoną, pilti sirupo ir gerai išmaišyti.
4. Į dubenėlį dėti košės, obuolių, ant viršaus gervuogių, šalia jų kokoso traškučius.
Skanaus!
Parašykite komentarą