Šaltibarščiai su bulvėmis
Atėjus tokiai šiltai dienai, norėjosi atsigaivinti. Žinoma, tam puikiai tiko mano veganiška šaltibarščių versija. Skanavome, kaip tikruosius tradicinius šaltibarščius.
Receptas:
2,5 puod. saulėgrąžų grietinės
2 puod. filtruoto vandens
1 puod. tarkuotų burokėlių (naudojau išvirtus)
± 100g švogūno laiškų
0,5 citrinos
0,5 ilgavaisio agurko / arba 2 maži agurkai
4-5 v.š pjaustytų krapų (naudojau šaldytus)
1 a.š druskos „Kala namak”
Papildomai : Orkaitėje keptos bulvės
Veiksmas:
1. Kol orkaitėje kepsite bulves, gaminkite šaltibarščius!
2. Supjaustyti smulkiai svogūno laiškus.
3. Kubeliais supjaustyti agurką.
4. Į dubenį supilti burokėlius, krapus, svogūno laiškus, agurką ir išmaišyti.
5. Kitame dubenyje supilti saulėgrąžų grietinę, vandenį, citrinos sultys, druską ir gerai išmaišyti.
6. Sumaišykite viską kartu. Palikite šaldytuve pastovėti.
7. Pagamintus šaltibarščius tiekite su kepintomis šiltomis bulvėmis.
Skanaus!
Parašykite komentarą