Šiuškės – ale švilpikai (džūkiškai)
Šiuškės, tai dzūkiškas patiekalas. Tačiau labai lengvai pagaminamas veganiškai. Jos tokios gražios išėjo, kad labai skaniai pavalgėme visi kartu! Vaikai valgė kuo skaniausiai, svarbiausia padažiuko įpilti reikėjo, kad turėtų į ką patepti. 😀
Lengvas receptas, tačiau reikia pasiruošti gaminti dvi dienas. 😀
Mano puodelis 250ml
Receptas:
1,3 kg bulvių (matuota išvirtų bulvių masė)
1 a.š druskos „Alpen Bergkern”
1,5 puod. (plius 1 puod.) spelta baltų miltų
Padažui:
100ml avižų grietinėlės
2 v.š eko rapsų aliejaus
1 puod + 1/4 puod. eko ryžių pieno
Patiekimui:
Sultenės salotų
Veiksmas:
1. Bulves išvirti vandenyje su lupenomis iš vakaro.
2. Palikti atvėsti.
3. Ryte bulves nulupti, sutarkuoti burokinę tarka.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
5. Į bulves berti druską, miltus (1,5 puod.) ir atsargiai išminkyti masę.
6. Iš gautos tešlos, dėti ant miltuoto stalo (naudokite 1puod, miltų). Formuoti volelus.
7. Supjaustykite norimo dydžio (aš gaminau ypač dideles), dėkite ant kepimo popieriaus.
8. Šaukite į orkaitę ir kepkite 180temp., apie 1-1,5val.
10. Iškeptos turi atrodyti gražiai. Išorė tvirta,o vidus minkštas.
11. Palikti iškeptas šiuškes pravėsti, kol paruošite padažą.
12. Dėkite į kepimo indą , kuris užsidengia. Jei tokio neturite, tai uždengsite kepimo popieriumi viršų.
13. Paruoškite padažą : grietinėlę, aliejų ir pieną sumaišykite kartu.
14. Ant šiuškių pilkite padažą.
15. Šaukite kepimo indą į orkaitę, kepkite (šildykite) apie 5-10min.
16. Patiekite su sultenės salotomis.
Skanaus!
Patiekalas išties yra sotus. Būtinai skanaukite su kažkokiais žalėsiais jie suteiks puikų skonį.
Parašykite komentarą