
Šviežios bulvės "kiaušiniai" su priedais (Velykoms Nr.1 / 2018)
Įdėjų parkas pavasario šventei Nr. 1.
Pirmasis pavasario šventei skirtas receptas. Šis receptas kiek kitoks, mėgstantiems valgyti šaltus „kiaušinius”, šie kiaušiniai tikrai patiks!
Pradėsime nuo pradžių. Kaip viską gaminau.
Receptas:
Bulvėms:
1kg šviežių bulvių
0,5 a.š ciberžolės
1 a.š druskos „Kala namak”
0,5 a.š pipirų mišinio
2-3 v.š vegan salotų padažo / majonezo
2 v.š vandens (papildomai)
1 variantas : porų daigai ir malti pipirai.
2 variantas : smulkintas poras, pjaustyta paprika ir paprikos milteliai.
Patiekimui:
Balta skrudinta duona
Agurkas
Konservuoti žirneliai, poras, vegan salotų padažo / majonezo
Veiksmas:
1. Nuplauti gerai bulves.
2. Išvirti bulves (su lupenomis) ant garų (virimo laikas apie 1val).
3. Bulves perpjauti pusiau. Palikti kelias minutes, kad atvėstų.
4. Bulves išskaptuoti, pagal norimą formą.
Pateikiu du variantus :
a) visą bulvę.
b) rutuliukus vienoje pusėje.
5. Išskobtas bulves sumaišyti su ciberžole, druska, pipirais, padažu / majonezu, (jei reikia vandens) sutrinti iki vientisos masės.
6. Gautą masę pilti (aš naudojau maišelį prapjautą kraštu) ant bulvių skylučių.
7. Paruoštas bulvių puseles papuošti :
1 variantas : porų daigas ir ant viršaus maltais pipirais.
2 variantas : smulkintu poru, pjaustyta paprika ir ant viršaus paprikos milteliai.
8. Paruoštus bulvių „kiaušinius” patikti su agurkais, paruoštais žirneliais ir skrudinta duona.
Skanaus!
Kiti naujieji receptai, Velykų stalui bus šie:
Antradienį : „Pavasario sausainiai iš avižų (Velykoms Nr.2 / 2018) / GLUTEN FREE”
Trečiadienį : „Obuolių spurgos (Velykoms Nr. 3 / 2018)”
Ketvirtadienį: „Lęšių kepsnys (Velykoms Nr. 4 / 2018)”
Penktadienį: Obuolių pyragas (Velykoms Nr. 5 / 2018)
Agnė
Oho, negaliu atsistebėti, kiek puikių idėjų sumąstote! Ačiū už tai 🙂
Pipiras
Širdingai dėkui už įvertinimą :)) Nėra už ką, skanaus Jums!