Pavasario sausainiai iš avižų (Velykoms Nr.2 / 2018) / GLUTEN FREE
Įdėjų parkas pavasario šventei Nr. 2.
Antrasis receptukas, kuriuo dalinuosi. Tai mano vaikų mėgstamiausi avižų sausainiai. Paprasti, tačiau jiems didelis džiaugsmas valgyti su pavasario formelėmis juos. 🙂 Šiuos sausainius ypač lengva pasigaminti!
Patarimai:
1. Jei jūsų rankos ypač miklios gaminkite iš visos normos. Jei ne, tai rekomenduojame gaminti iš pusę normos.
2. Gaminau iš visos normos, tai gaminant juos avižų dribsniai išbringsta ir paskutinius gaminant tešla nežymiai pradeda byrėti.
3. Gaminant iš pusę normos, sausainiai pavyksta tobulai.
4. Iš visos normos bus jums dvi skardos sausainių.
5. Iš pusę normos, bus jums viena skarda sausainių.
Receptas:
3 puod. eko pilno grūdo avižų dribsnių
6 v.š ištirpinto eko kokosų aliejaus
8 v.š datulių sirupo (norintiems saldžiau, dėkite daugiau)
žiupsnelis druskos „Alpen Bergkern”
0,5 puod. eko ryžių pieno
Veiksmas:
1. Avižų dribsnius sumalti kokteilinėje iki miltų.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
3. Į daugiafunkcinį mikserį berti miltus, druską, kokoso aliejų ir sumaišyti tol, kol avižų dribsnių miltai gerai susimaišys su kokoso aliejumi.
4. Į gautus „trupinius” pilti datulių sirupą, pieną ir gerai suminkyti tešlą, kol masė taps vientisa.
5. Iš gautos masės kočioti tešlą (būtinai ant kepimo popieriaus – papildomai miltų nereikia!). Išspausti norimos formos sausainius. Gautą „sausainį” dėti ant kepimo popieriaus.
6. Pagamintus sausainius šauti į orkaitę.
7. Kepti apie 10-12min.
Stebėkite, kad neperkeptų!!!
Skanaus!
Kiti naujieji receptai, Velykų stalui bus šie:
Pirmadienį : „Šviežios bulvės „kiaušiniai” su priedais (Velykoms Nr.1 / 2018)”
Trečiadienį : „Obuolių spurgos (Velykoms Nr. 3 / 2018)”
Ketvirtadienį: „Lęšių kepsnys (Velykoms Nr. 4 / 2018)”
Penktadienį: Obuolių pyragas (Velykoms Nr. 5 / 2018)
Parašykite komentarą