Lęšių kepsnys (Velykoms Nr. 4 / 2018)
Įdėjų parkas pavasario šventei Nr. 4.
Pasidaryti lęšių kepsnį namuose labai senai norėjau, tačiau džiaugiuosi, kad pagaliau išbandžiau pagamintį jį. Jis tobulas, laaaabai skanus! Visiems labai patiko. Nors jo liko kitai dienai, tačiau kitą dieną jis dar skanesnis buvo! 🙂
Receptas:
1 pak. žalių lęšių
2,5 puod. lęšių nuoviro
1 raudona paprika
1/2 poro (naudojau žaliąją dalį)
1 morka
2 puod. pilno grūdo avižų dribsnių
1 a.š arba
1,5 a.š druskos „Guerande”
2 a.š rūkytos paprikos miltelių
1 a.š pipirų mišinio
1/2 puod. pomidorų tyrės
Kepimui: Eko rapsų aliejaus
Patiekta : Keptomis orkaitėje bulvėmis, burokėlių lapais
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Į puodą pilti lęšius, vandens ir juos išvirti (turi išlikti dar tvirti).
3. Sutarkuoti morkas lazdelėmis, supjaustyti papriką kubeliais, porą susmulkinti.
4. Į keptuvę / troškintuvą pilti lašelį aliejaus, berti visas paruoštas daržoves ir jas pašildyti kelias minutes (iki 5min). Jos turi paryškėti, tačiau išlikti tvirtos.
5. Išvirtus lęšius nusausinti.
6. Lęšių nuovirą pamatuoti 2,5 puod. ir atidėti.
7. Daržoves sumaišyti gerai su lęšiais, prieskoniais.
8. Avižų dribsnius sumalti kokteilinėje iki miltų.
9. Į dubenį pilti nuovirą, pagamintus avižų miltus ir viską gerai išmaišyti.
10. Gautą masę dėti į orkaitėje kepti skirtą indą.
11. Viršų patepti pomidorų tyrę ir uždengti kepimo popieriumi.
12. Kepti orkaitėje 180temp., apie 1val.
13. Iškeptus galite imti iš karto ir skanauti / arba palikti gerai atvėsti ir tada supjaustyti jį.
14. Patiekite su šiltomis bulvėmis ir jaunų burokėlių lapais.
Skanaus!
Kiti naujieji receptai, Velykų stalui bus šie:
Pirmadienį : „Šviežios bulvės „kiaušiniai” su priedais (Velykoms Nr.1 / 2018)”
Antradienį : „Pavasario sausainiai iš avižų (Velykoms Nr.2 / 2018) / GLUTEN FREE”
Trečiadienį: „Obuolių spurgos (Velykoms Nr. 3 / 2018)”
Penktadienį: Obuolių pyragas (Velykoms Nr. 5 / 2018)
Parašykite komentarą