Obuolių pyragas (Velykoms Nr. 5 / 2018)

595 794 Vegan Pipiras

Įdėjų parkas pavasario šventei Nr. 5.

Man obuoliai su yra vienas skaniausiu vaisių, o dar jei cinamono užbarstyta, skonis fantastiškas! Būtent Velykoms pasirinkau paprastą, tačiau labai skanų obuolių pyragą. Šį pyragą skanavome su visa šeima, laaaabai patiko! Tikrai kartosime dar kartą šį receptą.

Receptas:

370g spelta baltų miltų

8 v.š eko tirpinto kokosų aliejaus

3 v.š kokoso žiedų cukraus

1 a.š vanilės ekstrakto

žiūpsnelis druskos

0,5 puod. eko ryžių pieno

0,5 puod. filtruoto vandens

1 puod. manų kruopų

 

Įdaras:

3 obuoliai (snackbox)

3 v.š kokoso žiedų cukraus

 

Viršus:

Keli šaukštai vandens

1 v.š kokoso žiedų cukraus

cinamono

Veiksmas:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.

2. Obuolius nulupti, supjaustyti norimos formos. Berti cukrų ir palikti pastovėti.

3. Į daugiafunkcinį mikserį berti sijotus miltus, druską, kokosų aliejų ir viską sumaišyti iki trupinių.

4. Berti cukrų, vanilės ekstraktą – išmaišyti.

5. Pilti pieną, vandenį ir pradėti minkyti tešlą.

6. Į klampę tešlą pilti manus, išminkyti tešlą.

7. Tešlą padalinti į dvi dalis. T.y palikti tešlos ant viršaus juostelėmis.

8. Pyrago tešlą iškočioti apie 0,5cm.

9. Į tešlos vidurį dėti obuolius.

10. Nuo kraštų paliktus kokius ±6cm užlenkti į vidų. (tam, kad obuolių šonai užsidengtų. Pyragas išliktų tvirtas.

11. Iškočioti mažą tešlos likutį, supjaustyti juostelėmis ir dėti ant viršaus.

12. Viršų patepti vandeniu, berti cukrų, cinamoną.

13. Dėti į orkaitę, kepti 180temp., apie 30-35min.

Skanaus!

Kiti naujieji receptai, Velykų stalui bus šie:

Pirmadienį :  „Šviežios bulvės „kiaušiniai” su priedais (Velykoms Nr.1 / 2018)”

Antradienį : „Pavasario sausainiai iš avižų (Velykoms Nr.2 / 2018) / GLUTEN FREE”

 

Trečiadienį : „Obuolių spurgos (Velykoms Nr. 3 / 2018)”

Ketvirtadienį:  „Lęšių kepsnys (Velykoms Nr. 4 / 2018)”

Komentarai

Komentarų

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    error: Content is protected !!