Obuolių pyragas (Velykoms Nr. 5 / 2018)
Įdėjų parkas pavasario šventei Nr. 5.
Man obuoliai su yra vienas skaniausiu vaisių, o dar jei cinamono užbarstyta, skonis fantastiškas! Būtent Velykoms pasirinkau paprastą, tačiau labai skanų obuolių pyragą. Šį pyragą skanavome su visa šeima, laaaabai patiko! Tikrai kartosime dar kartą šį receptą.
Receptas:
370g spelta baltų miltų
8 v.š eko tirpinto kokosų aliejaus
3 v.š kokoso žiedų cukraus
1 a.š vanilės ekstrakto
žiūpsnelis druskos
0,5 puod. eko ryžių pieno
0,5 puod. filtruoto vandens
1 puod. manų kruopų
Įdaras:
3 v.š kokoso žiedų cukraus
Viršus:
Keli šaukštai vandens
1 v.š kokoso žiedų cukraus
cinamono
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Obuolius nulupti, supjaustyti norimos formos. Berti cukrų ir palikti pastovėti.
3. Į daugiafunkcinį mikserį berti sijotus miltus, druską, kokosų aliejų ir viską sumaišyti iki trupinių.
4. Berti cukrų, vanilės ekstraktą – išmaišyti.
5. Pilti pieną, vandenį ir pradėti minkyti tešlą.
6. Į klampę tešlą pilti manus, išminkyti tešlą.
7. Tešlą padalinti į dvi dalis. T.y palikti tešlos ant viršaus juostelėmis.
8. Pyrago tešlą iškočioti apie 0,5cm.
9. Į tešlos vidurį dėti obuolius.
10. Nuo kraštų paliktus kokius ±6cm užlenkti į vidų. (tam, kad obuolių šonai užsidengtų. Pyragas išliktų tvirtas.
11. Iškočioti mažą tešlos likutį, supjaustyti juostelėmis ir dėti ant viršaus.
12. Viršų patepti vandeniu, berti cukrų, cinamoną.
13. Dėti į orkaitę, kepti 180temp., apie 30-35min.
Skanaus!
Kiti naujieji receptai, Velykų stalui bus šie:
Pirmadienį : „Šviežios bulvės „kiaušiniai” su priedais (Velykoms Nr.1 / 2018)”
Antradienį : „Pavasario sausainiai iš avižų (Velykoms Nr.2 / 2018) / GLUTEN FREE”
Trečiadienį : „Obuolių spurgos (Velykoms Nr. 3 / 2018)”
Ketvirtadienį: „Lęšių kepsnys (Velykoms Nr. 4 / 2018)”
Parašykite komentarą