Raudonųjų lęšių troškinys
Iš raudonųjų lęšių galima pagaminti įvairių patiekalų, lęšienę, troškinius, kepsnelius, lavašus ir dar daug visko. Jie mums ypač patinka, nes yra universalūs. Mūsų šeima mėgaujasi visais patiekalais iš jų.
Receptas:
1 pak. raudonųjų lęšių
1 raudona paprika
3 vnt nedidelės morkos
15 cm poro (baltos dalies)
500g brokolio
1 a.š rūkytos druskos
1 a.š ciberžolės
1 a.š kajeno pipiro
1 ind. kokoso pieno (400ml)
800ml filtruoto vandens
Kepimui : eko rapsų aliejaus
Patiekimui : šviežių svogūno laiškų
Veiksmas:
1. Lęšius gerai nuplauti. Palikti mirkti vandenyje.
2. Papriką supjaustyti kubeliais. Brokolį ir porą supjaustyti kuo smulkiau. Morkas nuskusti ir sutarkuoti.
3. Paruoštas daržoves dėti į įkaitintą keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus ir pašildyti ant vidutinės ugnies apie 5min.
4. Į puodą pilti pašildytas daržoves, perplautus – nusausintus lęšius, prieskonius, kokoso pieną, vandenį ir šildyti ant vidutinės ugnies kol užvirs. Palikti pastovėti kelias minutes.
5. Pilti į dubenėlį, papuošti svogūno laiškais.
Skanaus!
Viltė
O kiek reikia lęšių?