Avižų – grikių keksiukai / GLUTEN FREE
Kai norime skanaus ir be gliuteno, visada renkamės žalių grikių miltus ir avižų dribsnius. Todėl šie keksiukai buvo kepami iš šių dviejų mėgiamiausių produktų. 🙂 Labai geros tekstūros bei skonio keksiukai!
Mano puodelis 250ml
Receptas:
2 linų sėmėnų „kiaušiniai” (rasite kuo pakeisti kiaušinį čia)
6 v.š datulių sirupo
žiūpsnelis druskos
1 puod. vidutinio stambumo avižų dribsnių
1 puod. žalių grikių miltų
1 a.š sodos
3 v.š obuolių acto
Ant viršaus:
Juodas konditerinis šokoladas be cukraus
Smulkintos migdolų drožlės
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Avižų dribsnius palaikyti vandenyje apie 10min, nusausinti.
3. Linų sėmenų „kiaušinį” sumaišyti su datulių sirupu, avižomis ir išmaišyti.
4. Sodą nugesintą su actu įmaišyti į mišinį.
5. Atsargiai pilti grikių miltus, išmaišyti iki vientisos tešlos konsistencijos.
6. Tešlą pilti į nedidelių keksiukų formeles.
7. Šauti į orkaitę 20-25min, 180temp.
8. Iškeptus atvėsinti ant grotelių.
9. Šokoladą ištirpinti ant garų.
10. Su šaukšto pagalba papuoškite keksiukų viršų, berkite migdolus.
11. Palaukite kol šokoladas sustings.
Skanaus!
Parašykite komentarą