Pyragėliai su obuoliais
Manau jau dauguma žinote, kaip man skanu obuoliai su cinamonu, todėl šie ypač paprasti, bet gardūs pyragėliai ir yra su obuoliais. 🙂
Receptas:
2-3 vnt obuolių
2 v.š kokoso žiedų cukraus
pagal skonį šviežiai malto cinamono (geriausia Ceilono)
Tešla:
4 puod. spelta baltų miltų
4 v.š kokoso žiedų cukraus
žiūpsnelis druskos
8 v.š eko tirpinto kokoso aliejaus
1 puod. eko ryžių pieno
0,5 citrinos sulčių
1 a.š soda
Veiksmas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180temp.
2. Obuolius nuplauti, nulupti ir susmulkinti.
3. Į juos berti cukraus, cinamono, gerai išmaišyti.
4. Palikti pastovėti.
5. Į daugiafunkcinį mikserį berti sijotus miltus, cukrų, druską, aliejų ir viską gerai išmaišyti.
6. Į miltų mišinį pilti pieną, sodą nugesintą su citrinos sultimis.
7. Maišyti kelias minutes kol tešla taps vientisa ir elastinga. Ji kokybiška, nereikia papildomai barstyti miltų gaminant pyragėlius.
8. Paimti atidėtus obuolius arčiau.
9. Iškočioti tešlą, paimti norimą formelę (aš naudojau širdutę) ir išspausti ją.
10. Vienoje pusės dėti obuolius, kraštus sudrėkinti vandeniu.
11. Dėti ant viršaus kitą iškočiotą / padarytą širdutę ir užspausti kraštus su šakute.
12. Kepti orkaitėje 180temp, apie 20-25min.
Skanaus!
Šie pyragėliai mums labai patiko, rytoj gaminsim jų vėl! 😀
Parašykite komentarą