Kakaviniai – kokosiniai lietiniai
Lietiniai mūsų šeimoje retai kepami, tačiau labai norėjau jų su bananais. Sugalvojau manau tobulą variantą prisivalgyti skaniai ir sočiai visiems mums.
Kakaviniai, su kokosu, pagardinti bananais ir mmmm naminiu žemės riešutų sviestu! 🙂
Receptas:
3 puod. spelta baltų miltų
1 puod. kokoso drožlių
4 v.š eko natūralios kakavos (be cukraus)
4 v.š kokoso žiedų cukraus
žiūpsnelis druskos
1 puod. avinžirnių nuoviro (likutis nuo virtų avinžirnių)
1 a.š soda
2,5 puod. filtruoto vandens
0,5 citrinos
6 v.š eko tirpinto kokoso aliejaus
Patiekimui:
Naminio riešutų sviesto (kaip gaminti, rasite čia)
Bananai
Cinamono šviežiai malto
Veiksmas:
1. Į daugiafunkcinį mikserį berti sijotus miltus, kokoso drožles, kakavą, cukrų, druską ir gerai išmaišyti.
2. Kitame inde sumaišyti avinžirnių nuovirą, sodą, vandenį, citrinos sultys, kokoso aliejų.
3. Į miltų mišinį pilti skystąją dalį ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešla nebus labai skysta!
4. Įkaitinti keptuvę, ištepti riebalais. Vėliau tepti nebereikia.
5. Į keptuvę pilti tešlą. Versti tik tada, kai jau viršuje nebesimatys „žalios” tešlos.
6. Kepti iš abiejų pusių.
7. Iškepti visus lietinius.
8. Imti vieną lietinį ištepti riešutų sviestu, ant viršaus sviesto – dėti per pusę perpjautą bananą, gražiai susukti.
9. Supjaustyti norimo dydžio griežinėliais.
10. Ant viršaus berti cinamono.
Skanaus!
Parašykite komentarą