Tobulos sėklos salotoms / užkandis
Įprastai salotas garbinu gerai nuplautomis saulėgrąžomis, moliūgo sėklomis, lukštentomis kanapių sėklomis. Tačiau netyčia atradau, tiksliau gavau paragauti pas draugę panašaus tipo sėklų mišinio. Tik žinoma gaminau jau pagal save namuose pati. Skonis super, labai skanu su salotomis ar valgyti kaip užkanduką.
Receptas:
1/2 ir 1/4 puod. saulėgrąžų
1/2 ir 1/4 puod. moliūgo sėklų
2 v.š balzamiko acto
žiūpsnelis druskos „Guerande”
Veiksmas:
1. Sėklas gerai nuplauti po vandeniu. Būtinai saulėgrąžas patikrinkite ar neliko lukštų.
2. Į vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę berti sėklas. Jas maišyti ir skrudinti, kol pradėsite girdėti lyg „traškėjimas”.
3. Į pakepintas sėklas berti druską, balzamiką ir gerai išmaišyti.
4. Paruoštas sėklas suberti i dubenėlį ir atvėsinti.
5. Atvėsintas supilti į sandarų stiklainį.
6. Sėklos išsilaikys ilgai, tačiau jos tokios skanios, kad greičiau suvalgysite!
Skanaus!
Parašykite komentarą